Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Rybactwo (S2)
specjalność: Akwakultura
Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Bałtyckie rybołówstwo przybrzeżne i selektywność narzędzi połowu | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Biologiczne zasoby wód | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Doświadczalnictwo i prezentacja wyników badań | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Ekologia i ochrona środowiska wodnego | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Marikultura (blok) | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,5 | 15 | |||
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Choroby wirusowe i bakteryjne organizmów wodnych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Chów skorupiaków i małży | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 30 |