Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Technika rolnicza i leśna (N2)
Efekty kształcenia:
KOD | Kompetencje społeczne |
---|---|
TRL_2A_K01 | potrafi myśleć i działać w sposób kreatywny i przedsiębiorczy; |
TRL_2A_K02 | ma świadomość poziomu swoich umiejętności i wiedzy, rozumie potrzebę ciągłego samodoskonalenia się zawodowego, potrafi samodzielnie wyznaczyć kierunki własnego rozwoju i kształcenia, a także drugich osób, potrafi trafnie i precyzyjnie formułować pytania, w celu pogłębienia własnego zrozumienia danego zagadnienia lub odnalezienia brakujących elementów rozumowania, jest świadomy i przygotowany do pozyskiwania informacji z literatury, baz danych i innych źródeł (również w języku obcym) oraz ich łącznia, interpretowania i analizy; |
TRL_2A_K03 | jest przygotowany do organizowania pracy własnej i zespołu osób, postępuje etycznie, rozumie konieczność systematycznej pracy, także w działaniach długofalowych i jest przygotowany do organizowania i nadzoru takich prac, dostrzega problemy zawodowe i właściwie je rozwiązuje, rozumie i docenia znaczenie uczciwości intelektualnej w działaniach własnych i innych osób; |
TRL_2A_K04 | jest otwarty na poznawanie nowych technik i technologii przeznaczonych do stosowania w gospodarce żywnościowej i leśnej, jest wyczulony na techniki i technologie przyczyniające się do mniejszego obciążenia środowiska; |
TRL_2A_K05 | ma świadomość ważności roli społecznej absolwenta zawodowo ukierunkowanego do działania w obszarze gospodarki żywnościowej i leśnej, rozumie społeczną wagę wytwarzania żywności o wysokiej jakości i ważność działania w sposób profesjonalny; |
TRL_2A_K06 | rozumie ważność i potrzebę ochrony środowiska naturalnego i zachowania bioróżnorodności, ma świadomość pozatechnicznych aspektów i skutków działalności w zakresie inżynierii rolniczej i leśnej, a w szczególności jej wpływu na środowisko i ma świadomość konieczności eliminowania lub ograniczania tego wpływu. |