Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (N1)
specjalność: Zielarstwo

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 8:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia roślin ogrodniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,70,38
laboratoriapraktyczne1,30,410
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie15,0praca dyplomowaaudytoryjne15,00,00
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,38

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Farmakognozjazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,412
Rośliny przyprawowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,618
Standaryzacja i ocena jakości surowców zielarskichzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,514
laboratoriapraktyczne0,50,12
wykładyaudytoryjne0,50,12
Terapie naturalnezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,38
wykładyaudytoryjne0,30,24

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,50,138
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,268
laboratoriapraktyczne0,50,138
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,30,138
wykładyaudytoryjne0,40,268
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,138

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,40,268
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,138
laboratoriapraktyczne0,30,138
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,50,138
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,268
laboratoriapraktyczne0,50,138