Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracy. | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
Podstawy prawa | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 26 |
Wychowanie fizyczne | zaliczenie | 1,0 | lektorat | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia ogólna i nieorganiczna | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 35 | |||
Ekonomika i zarządzanie | egzamin | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
Matematyka | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Statystyka | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 35 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Higiena i toksykologia żywności | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 33 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 45 | |||
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczego | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Przysposobienie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie BHP | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |