Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Rybactwo (S2)
specjalność: Akwakultura
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Bałtyckie rybołówstwo przybrzeżne i selektywność narzędzi połowu | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Biologiczne zasoby wód | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Doświadczalnictwo i prezentacja wyników badań | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Ekologia i ochrona środowiska wodnego | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Marikultura (blok) | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Zarządzanie przedsiębiorstwem rybackim | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praca dyplomowa ( magisterska) | zaliczenie | 3,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 3,0 | 0,0 | 0 |
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 1,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 |