Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016
Mikrobiologiczne zatrucia w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,018
Obsługa ruchu turystycznegoegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,018
Towaroznawstwo używekegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Zarządzanie jakościązaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0161
laboratoriapraktyczne3,01,0201
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0161
laboratoriapraktyczne3,02,0201
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0161
laboratoriapraktyczne3,01,0201
4 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0161