Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (N2)
specjalność: Produkcja owoców, warzyw i ziół

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowaegzamin4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Kształtowanie krajobrazu i ochrona przyrodyzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,50,310
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,26

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Florystykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,39
laboratoriapraktyczne1,50,39
Rozpoznawanie drzew i krzewów w stanie bezlistnymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,38
wykładyaudytoryjne0,50,38
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,00,412

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biologia nasionzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,26
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,26
laboratoriapraktyczne0,50,26
Warzywa i owoce tropikalnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne0,50,13
wykładyaudytoryjne1,00,38
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,25
Winnice, sady i jagodniki w gospodarstwach agroturystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,618
Światowy i krajowy rynek owoców i warzywzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,412
laboratoriapraktyczne1,00,412

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Kwiaty jadalnezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3103
wykładyaudytoryjne1,00,3103
2 Znaczenie produktów ogrodniczych w zdrowym odżywianiuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,3103
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3103