Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Hotelarstwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,035
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaegzamin1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,014
laboratoriapraktyczne1,01,025
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,011
laboratoriapraktyczne1,01,015
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,013
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,011
laboratoriapraktyczne1,01,015
Towaroznawstwo używekegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,014
laboratoriapraktyczne1,01,025
Towaroznawstwo środków czystościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,011
laboratoriapraktyczne1,01,015
Zarządzanie produktem w hotelarstwiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,014
laboratoriapraktyczne1,01,025

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
2 Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
3 Opakowania w gastronomiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
4 Produkty tradycyjne i regionalneegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
5 Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
6 Zafałszowania żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
7 Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Cateringegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
2 Kuchnia polskaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
3 Kultura żywieniowa w różnych krajach świataegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
4 Mięso a kuchnie Polski i świataegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
5 Produkt gastronomicznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
6 Woda a żywnośćegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
7 Żywienie a hotelarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261