Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Genetykaprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Dobór roślin ozdobnych do warunków miejskichprzedmiot wspólny6 / 1
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Gospodarowanie wodą w ogrodach przydomowych i terenach zieleniprzedmiot wspólny9 / 1
Historia wina i enoturystykaprzedmiot wspólny7 / 1
Hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacja ogrodnictwa i technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Nawadnianie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Ogrodnictwo miejskieprzedmiot wspólny6 / 2
Ogrody deszczoweprzedmiot wspólny9 / 2
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Podstawy ekologicznej i integrowanej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólny8 / 2
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólny8 / 1
Podstawy sommelierstwaprzedmiot wspólny7 / 2
Proekologiczna uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólny4 / 2
Przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny5 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny5 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny i surowce przyprawoweprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Sadownictwo w świecieprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny4 / 1
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Aranżacja kwietników i rabatSztuka ogrodowa
Aranżacja ogrodów przydomowychSztuka ogrodowa
Aranżacja roślin pojemnikowychSztuka ogrodowa
Chemia surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Dekoracje roślinneSztuka ogrodowa
Dobór roślin ozdobnych w ogrodach i terenach zieleniSztuka ogrodowa
HortiterapiaRośliny i surowce zielarskie
Ogrody specjalneSztuka ogrodowa
Ogrody zimoweSztuka ogrodowa
Ogrody zrównoważoneSztuka ogrodowa
Pielęgnacja roślin ogrodniczychSztuka ogrodowa
Pojemnikowa uprawa ziółRośliny i surowce zielarskie
Prowadzenie gospodarstw zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Przemysłowe wykorzystanie surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Standaryzacja i ocena jakości surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców i warzywRośliny i surowce zielarskie
Zbiór i utrwalanie roślin ozdobnychSztuka ogrodowa
Zielarstwo ogólneRośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 1Rośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 2Rośliny i surowce zielarskie
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynkuprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Genetykaprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Dobór roślin ozdobnych do warunków miejskichprzedmiot wspólny6 / 1
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Gospodarowanie wodą w ogrodach przydomowych i terenach zieleniprzedmiot wspólny9 / 1
Historia wina i enoturystykaprzedmiot wspólny7 / 1
Hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacja ogrodnictwa i technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Nawadnianie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Ogrodnictwo miejskieprzedmiot wspólny6 / 2
Ogrody deszczoweprzedmiot wspólny9 / 2
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Podstawy ekologicznej i integrowanej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólny8 / 2
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólny8 / 1
Podstawy sommelierstwaprzedmiot wspólny7 / 2
Proekologiczna uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólny4 / 2
Przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny5 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny5 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny i surowce przyprawoweprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Sadownictwo w świecieprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny4 / 1
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynkuprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Sztuka ogrodowa

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Rośliny i surowce zielarskie

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chemia surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
HortiterapiaRośliny i surowce zielarskie
Pojemnikowa uprawa ziółRośliny i surowce zielarskie
Prowadzenie gospodarstw zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Przemysłowe wykorzystanie surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Standaryzacja i ocena jakości surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców i warzywRośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo ogólneRośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 1Rośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 2Rośliny i surowce zielarskie

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Genetykaprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Dobór roślin ozdobnych do warunków miejskichprzedmiot wspólny6 / 1
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Gospodarowanie wodą w ogrodach przydomowych i terenach zieleniprzedmiot wspólny9 / 1
Historia wina i enoturystykaprzedmiot wspólny7 / 1
Hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacja ogrodnictwa i technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Nawadnianie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Ogrodnictwo miejskieprzedmiot wspólny6 / 2
Ogrody deszczoweprzedmiot wspólny9 / 2
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Podstawy ekologicznej i integrowanej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólny8 / 2
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólny8 / 1
Podstawy sommelierstwaprzedmiot wspólny7 / 2
Proekologiczna uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólny4 / 2
Przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny5 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny5 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny i surowce przyprawoweprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Sadownictwo w świecieprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny4 / 1
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Aranżacja kwietników i rabatSztuka ogrodowa
Aranżacja ogrodów przydomowychSztuka ogrodowa
Aranżacja roślin pojemnikowychSztuka ogrodowa
Chemia surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Dekoracje roślinneSztuka ogrodowa
Dobór roślin ozdobnych w ogrodach i terenach zieleniSztuka ogrodowa
HortiterapiaRośliny i surowce zielarskie
Ogrody specjalneSztuka ogrodowa
Ogrody zimoweSztuka ogrodowa
Ogrody zrównoważoneSztuka ogrodowa
Pielęgnacja roślin ogrodniczychSztuka ogrodowa
Pojemnikowa uprawa ziółRośliny i surowce zielarskie
Prowadzenie gospodarstw zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Przemysłowe wykorzystanie surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Standaryzacja i ocena jakości surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców i warzywRośliny i surowce zielarskie
Zbiór i utrwalanie roślin ozdobnychSztuka ogrodowa
Zielarstwo ogólneRośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 1Rośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 2Rośliny i surowce zielarskie
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynkuprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Genetykaprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacja ogrodnictwa i technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Nawadnianie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny i surowce przyprawoweprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Sadownictwo w świecieprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Aranżacja kwietników i rabatSztuka ogrodowa
Aranżacja ogrodów przydomowychSztuka ogrodowa
Aranżacja roślin pojemnikowychSztuka ogrodowa
Chemia surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Dekoracje roślinneSztuka ogrodowa
Dobór roślin ozdobnych w ogrodach i terenach zieleniSztuka ogrodowa
HortiterapiaRośliny i surowce zielarskie
Ogrody specjalneSztuka ogrodowa
Ogrody zimoweSztuka ogrodowa
Ogrody zrównoważoneSztuka ogrodowa
Pielęgnacja roślin ogrodniczychSztuka ogrodowa
Pojemnikowa uprawa ziółRośliny i surowce zielarskie
Prowadzenie gospodarstw zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Przemysłowe wykorzystanie surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Standaryzacja i ocena jakości surowców zielarskichRośliny i surowce zielarskie
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców i warzywRośliny i surowce zielarskie
Zbiór i utrwalanie roślin ozdobnychSztuka ogrodowa
Zielarstwo ogólneRośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 1Rośliny i surowce zielarskie
Zielarstwo szczegółowe 2Rośliny i surowce zielarskie
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynkuprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dobór roślin ozdobnych do warunków miejskichprzedmiot wspólny6 / 1
Ogrodnictwo miejskieprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Gospodarowanie wodą w ogrodach przydomowych i terenach zieleniprzedmiot wspólny9 / 1
Ogrody deszczoweprzedmiot wspólny9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Historia wina i enoturystykaprzedmiot wspólny7 / 1
Podstawy sommelierstwaprzedmiot wspólny7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy ekologicznej i integrowanej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólny8 / 2
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólny8 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Proekologiczna uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólny4 / 2
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny4 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny5 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny5 / 2