Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,80,818
laboratoriapraktyczne1,20,49
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,227
laboratoriapraktyczne2,00,718
Surowce rybnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,49
laboratoriapraktyczne1,00,49
Technologia mięsaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,227
laboratoriapraktyczne2,01,127
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne2,00,818

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,7405
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,8405

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5124
laboratoriapraktyczne1,00,494
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5124
laboratoriaaudytoryjne1,00,494
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5124
laboratoriapraktyczne1,00,494
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,5124
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,494