Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Rolnictwo (N1)
specjalność: Produkcja roślinna i usługi agrotechniczne
Efekty uczenia się:
KOD | Kompetencje społeczne |
---|---|
ROL_1A_K01 | Rozumie potrzebę uczenia się i samodoskonalenia oraz ma świadomość konieczności uzupełniania i poszerzania swojej wiedzy |
ROL_1A_K02 | Potrafi współdziałać i pracować w grupie, przyjmując w niej różne role |
ROL_1A_K03 | Potrafi określać priorytety służące realizacji przez siebie lub innych zadania |
ROL_1A_K04 | Prawidłowo identyfikuje i rozstrzyga dylematy związane z wykonywaniem zawodu |
ROL_1A_K05 | Ma świadomość znaczenia społecznej, zawodowej i etycznej odpowiedzialności za produkcję żywności wysokiej jakości zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju i z uwzględnieniem dobrostanu zwierząt |
ROL_1A_K06 | Ma świadomość ryzyka, potrafi ocenić skutki podejmowanej rolniczej działalności produkcyjnej i jej wpływ na środowisko przyrodnicze |
ROL_1A_K07 | Potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy |