Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (N2)
specjalność: Produkcja owoców, warzyw i ziół
Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Kształtowanie krajobrazu i ochrona przyrody | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,6 | 0,3 | 8 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,4 | 0,2 | 6 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Florystyka | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 9 | |||
Rozpoznawanie drzew i krzewów w stanie bezlistnym | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 6 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 6 | |||
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 12 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biologia nasion | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | |||
Warzywa i owoce tropikalne | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 6 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 6 | |||
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 | |||
Winnice, sady i jagodniki w gospodarstwach agroturystycznych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,8 | 18 |
Światowy i krajowy rynek owoców i warzyw | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 12 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,9 | 0,5 | 10 | |||
wykłady | audytoryjne | 0,1 | 0,1 | 2 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 0,0 | 120 |