Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,018
laboratoriapraktyczne1,00,59
Podstawy technologii mięsa i surowców drobiowychegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,018
laboratoriapraktyczne2,01,018
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,527
Systematyka organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne3,01,018
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,00,59

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiska wodnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,594
wykładyaudytoryjne1,00,594
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,594
wykładyaudytoryjne1,00,594
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,594
laboratoriapraktyczne1,00,594
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,594
laboratoriaaudytoryjne1,00,594