Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Techniki Morskiej i Transportu - Transport (S2)
specjalność: Transport żywności

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,04,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 41wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,615
wykładyaudytoryjne1,31,230
Handlowe urządzenia chłodniczeegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615
Infrastruktura transportu wodnego i lądowegozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615
Klimatyzacja i wentylacja w transporciezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,615
laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,21,025
Praca przejściowazaliczenie4,0projektypraktyczne4,02,460
Przechowalnictwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,230
wykładyaudytoryjne1,51,230
Środki transportu żywności szybko psującej sięegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
projektypraktyczne2,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,2301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,2301

Blok obieralny 41 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy energetyczne w transporcieegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,6151
laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,31,2301
2 Techniki zamrażania żywnościegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,6151
laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,31,2301