Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Prawo żywnościowezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,530
wykładyaudytoryjne0,50,515
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,045
wykładyaudytoryjne2,02,030
Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,530
wykładyaudytoryjne0,50,515

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Wybrane działy w technologii produktów rybnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,540
wykładyaudytoryjne1,01,020
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,030
Wybrane działy w technologii żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,540
wykładyaudytoryjne1,00,520

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,0301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,0301

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0101
2 Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0101

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne zasoby wódzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5151
laboratoriapraktyczne1,01,0151
2 Produkcja surowców rybackich - akwakulturazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5151
laboratoriapraktyczne1,01,0151