Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Inżynieria procesowaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Mikrobiologia żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,015
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Systematyka organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne1,01,015
Zabezpieczenie surowców pochodzenia wodnegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
2 Podstawy ekologii wódzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
3 Procesy membranowe technologii żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
4 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154