Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,06

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,030
laboratoriapraktyczne1,01,015
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,02,030
Surowce rybnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Technologia mięsaegzamin7,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne4,02,045
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne1,01,0154
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne1,01,0154
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne1,01,0154
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0154
laboratoriapraktyczne1,01,0154