Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,59

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,512
Prawo żywnościoweegzamin1,0wykładyaudytoryjne0,50,59
laboratoriapraktyczne0,50,518
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,027
wykładyaudytoryjne2,00,518

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Patofizjologia w żywieniu człowiekaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,00,518
laboratoriapraktyczne3,02,027
Wybrane działy w dietetyceegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,018
wykładyaudytoryjne2,01,018
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,527
wykładyaudytoryjne2,00,518
Żywienie w turystyceegzamin1,0laboratoriapraktyczne0,50,59
wykładyaudytoryjne0,50,59
Żywność wzbogacana, suplementy diety i wyroby medyczne w żywieniu człowiekaegzamin1,0laboratoriapraktyczne0,50,59
wykładyaudytoryjne0,50,59

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05