Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,518

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin7,0laboratoriapraktyczne3,01,018
wykładyaudytoryjne4,01,018
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,59
Fizyka z elementami biofizykiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,00,518
wykładyaudytoryjne2,00,59

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,027
wykładyaudytoryjne1,00,59
Ogólna technologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,00,59

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272
2 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272
3 Psychologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272
4 Socjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
2 Bezpieczeństwo w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
3 Systemy dystrybucji żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
4 Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
5 Znakowanie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna związków toksycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
2 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
3 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092