Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 20wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,015
Zagrożenia chemiczne i fizyczne w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,00

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dystrybucja żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156
2 Logistyka w łańcuchu żywnościowymzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
laboratoriapraktyczne1,01,0156

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Modyfikacje genetyczne surowców żywnościowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156
2 Żywność genetycznie modyfikowanazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Normalizacja, standaryzacja i certyfikacja żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156
2 Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dodatki do żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
laboratoriapraktyczne1,01,0156
2 Substancje pomocnicze w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
laboratoriapraktyczne1,01,0156

Blok obieralny 20 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Substancje biologicznie czynne a bezpieczeństwo żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0306
2 Wykrywanie związków biologicznie czynnych w żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0306