Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,09

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,012
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,02,027

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Patofizjologia w żywieniu człowiekaegzamin5,0wykładyaudytoryjne1,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,06
laboratoriapraktyczne3,02,024
Wybrane działy w dietetyceegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne2,02,018
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin5,0wykładyaudytoryjne1,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,021
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,06

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05