Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,09

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,012
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,02,027

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria genetyczna w przetwórstwie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,50,56
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,56
laboratoriapraktyczne1,00,56
Wybrane działy w technologii mięsa i drobiuegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,027
Wybrane działy w technologii mleczarskiejegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,02,018
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne2,01,018

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05