Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratorium | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 10 |
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologii | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 18 |
Genomika i transkryptomika | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 5 | |||
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierząt | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 5 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 5 | |||
Konsekwencje genetycznej modyfikacji czynności organizmu | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 3,0 | 13 |
Mikrobiologia żywności | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 0,3 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 0,3 | 8 | |||
Planowanie i analiza eksperymentu | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 7 | |||
Proteomika | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 0,2 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 1,5 | 0,3 | 8 | |||
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energii | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 8 |