Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,015

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)zaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Informatyka stosowanazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin5,0wykładyaudytoryjne2,02,030
laboratoriapraktyczne3,03,045

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Patofizjologia w żywieniu człowiekaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
wykładyaudytoryjne1,01,025
laboratoriapraktyczne3,01,040
Wybrane działy w dietetyceegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin5,0wykładyaudytoryjne1,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,035
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin1,0lektoratpraktyczne2,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0153
2 Język niemieckiegzamin1,0lektoratpraktyczne2,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0153

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Prawo żywnościowezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,5152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5302
2 Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5302
wykładyaudytoryjne1,00,5152