Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,05
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,015
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena w przemyśle spożywczymegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,020
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznej (blok)egzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,02,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznychegzamin2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne0,50,510
Nowiny żywieniowo - dietetyczneegzamin2,0wykładyaudytoryjne0,50,510
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne1,01,010

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin1,0lektoratpraktyczne2,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0153
2 Język niemieckiegzamin1,0lektoratpraktyczne2,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0153

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0453

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Certyfikacja w produkcji rybackiej i przetwórstwie rybnymzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153