Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,030
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,05
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin6,0wykładyaudytoryjne4,01,030
laboratoriapraktyczne2,02,030
Matematykaegzamin6,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne4,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,015
Statystykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena i toksykologia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,02,030

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03