Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,05
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,015
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,018

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)zaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,01,09

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznychegzamin2,0wykładyaudytoryjne0,50,56
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,56
laboratoriapraktyczne1,01,06
Molekularne metody oceny surowców i produktów żywnościowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,50,56
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,56
laboratoriapraktyczne1,01,06
Nowiny żywieniowo - dietetyczneegzamin2,0wykładyaudytoryjne0,50,56
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,56
laboratoriapraktyczne1,01,06
Wybrane działy w technologii przetwórstw ryb i owoców morzaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272

Blok obieralny 5 - do wybrania 2 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
4 Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,062
laboratoriapraktyczne1,01,0122
6 Technologia produktów cukierniczychegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,062
laboratoriapraktyczne1,01,0122
1 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
2 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
3 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
5 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
7 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123