Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (N2)
specjalność: Agroturystyka

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Warsztaty naukowezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,02,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Diagnostyka genetycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,48
wykładyaudytoryjne1,00,37
Etyczne i prawne aspekty pracy ze zwierzętamizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,315
Obrót produktami pochodzenia zwierzęcego i przetwórstwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,015
wykładyaudytoryjne1,50,710
Seminarium magisterskiezaliczenie4,0seminariaaudytoryjne4,01,915
Zagospodarowanie użytków zielonychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,47
wykładyaudytoryjne1,00,38

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetyka w żywieniu człowiekazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,87
wykładyaudytoryjne1,00,38

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,00

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dodatki do żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,153
wykładyaudytoryjne1,00,353
2 Mikrobiologia produktów spożywczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,253
wykładyaudytoryjne1,50,753
3 Przetwórstwo i podstawy techniki gastronomicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,453
wykładyaudytoryjne1,00,353
4 Towaroznawcza ocena żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,453
wykładyaudytoryjne1,00,353

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Apiterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103
2 Hipoterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103
3 Podstawy kyno- i felinoterapiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103
4 Wykorzystanie zwierząt w rekreacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103