Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracy.zaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Podstawy prawazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,026
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0lektoratpraktyczne1,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,035
Ekonomika i zarządzanieegzamin1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Matematykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,035
wykładyaudytoryjne2,01,030
Statystykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
konwersatoriaaudytoryjne3,02,035

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena i toksykologia żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,033
laboratoriapraktyczne4,02,045
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,035
wykładyaudytoryjne2,01,030

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Przysposobienie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05