Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,016

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)zaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Tworzenie i rozwój formy indywidualnej przedsiębiorczościzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Produkcja surowców rybackich - akwakulturazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriaaudytoryjne1,01,08

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
2 Komunikacja i korespondencja handlowazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
3 Komunikacja społecznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
4 Techniki negocjacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152

Blok obieralny 6 - do wybrania 2 z 29 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
3 Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
laboratoriapraktyczne4,02,0292
20 Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
laboratoriapraktyczne4,02,0292
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriaaudytoryjne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
4 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
5 Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
6 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
7 Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
8 Higieniczno-toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
9 Inżynieria genetycznaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
10 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
11 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
12 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
13 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
14 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
15 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
16 Patogeny w żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
17 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
18 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
19 Prawo żywnościoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
21 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
22 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
23 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
24 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
25 Transport chłodniczyegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0183
wykładyaudytoryjne2,01,0183
26 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0183
wykładyaudytoryjne2,01,0183
27 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
28 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
29 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183