Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,08
Szkolenie bhpzaliczenie0,0konwersatoriaaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Informatyka stosowanazaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin7,0wykładyaudytoryjne3,01,026
laboratoriapraktyczne4,02,036

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,021
Wybrane działy w technologii żywności pochodzenia zwierzęcego (blok)egzamin7,0wykładyaudytoryjne3,01,026
laboratoriapraktyczne4,02,036

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152