Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (N2)
specjalność: Agroturystyka

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy prawa patentowegozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3101
Praca magisterskazaliczenie7,0praca dyplomowapraktyczne7,07,004
Warsztaty naukowezaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,02,0153
laboratoriapraktyczne3,02,0154

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka specjalizacyjnazaliczenie5,0praktykipraktyczne5,05,042

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Metody badań na zwierzętachzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,50,4101
wykładyaudytoryjne1,50,3101

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Biotechniki rozroduzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,871
wykładyaudytoryjne1,00,381
Chów zwierząt w gospodarstwach ekologicznych i agroturystycznychegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,471
wykładyaudytoryjne2,00,881
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,472
wykładyaudytoryjne1,00,382
Diagnostyka genetycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,483
wykładyaudytoryjne1,00,373
Etyczne i prawne aspekty pracy ze zwierzętamizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3153
Obrót produktami pochodzenia zwierzęcego i przetwórstwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0153
wykładyaudytoryjne1,50,7103
Ochrona środowiska w produkcji zwierzęcejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8154
Planowanie i organizacja pracy hodowlanejzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,871
wykładyaudytoryjne1,00,381
Seminarium magisterskiezaliczenie8,0seminariaaudytoryjne2,00,8102
seminariaaudytoryjne4,01,9153
seminariaaudytoryjne2,00,8154
Zagospodarowanie użytków zielonychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,473
wykładyaudytoryjne1,00,383

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Agroturystykazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,4114
wykładyaudytoryjne2,00,8104
Architektura krajobrazu wiejskiegozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3102
Dietetyka w żywieniu człowiekazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,873
wykładyaudytoryjne1,00,383
Etologia zwierząt gospodarskichzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3152
Informatyka w turystycezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3102
Ochrona przyrody i krajoznawstwozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3102
Organizacja gospodarstw agroturystycznychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,462
wykładyaudytoryjne1,00,362
Prawo w turystycezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3104
Profilaktyka chorób środowiskowych i odzwierzęcychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,4102
wykładyaudytoryjne2,00,9102
Rachunkowość i finanse w gospodarstwie agroturystycznymzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,452
wykładyaudytoryjne1,00,352

Blok obieralny 1 - do wybrania 2 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Historia genetyki i biologii molekularnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,7101
2 Historia higieny ludzi i zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0101
3 Historia jeździectwazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3101
4 Historia udomowienia zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3101
5 Metabolizm informacyjnyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3101
6 Pies i jego rola w społeczeństwiezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,3101

Blok obieralny 2 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Atrakcje turystyczne Polski Północno-Zachodniejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,451
wykładyaudytoryjne1,00,351
2 Podstawy etnografii, budownictwa wiejskiego i architektury wnętrzzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,451
wykładyaudytoryjne1,00,351
3 Rola zwierząt w gospodarce wczesnośredniowiecznego Pomorza Zachodniegozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,451
wykładyaudytoryjne1,00,351
4 Rolnictwo ekologicznezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,451
wykładyaudytoryjne1,00,351

Blok obieralny 3 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Akwarystykazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,452
wykładyaudytoryjne1,00,352
2 Hodowla i chów zwierzą amatorskichzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,452
wykładyaudytoryjne1,00,352
3 Hodowla zachowawcza zwierząt gospodarskichzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,452
wykładyaudytoryjne1,00,352
4 Wędkarstwozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,452
wykładyaudytoryjne1,00,352

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dodatki do żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,153
wykładyaudytoryjne1,00,353
2 Mikrobiologia produktów spożywczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,253
wykładyaudytoryjne1,50,753
3 Przetwórstwo i podstawy techniki gastronomicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,453
wykładyaudytoryjne1,00,353
4 Towaroznawcza ocena żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,453
wykładyaudytoryjne1,00,353

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Apiterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103
2 Hipoterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103
3 Podstawy kyno- i felinoterapiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103
4 Wykorzystanie zwierząt w rekreacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,8103

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Amatorski chów zwierząt futerkowychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,454
wykładyaudytoryjne1,00,354
2 Organizacja wystaw i pokazów konizaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,454
wykładyaudytoryjne1,00,354
3 Organizacja wystaw i pokazów zwierząt amatorskichzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,454
wykładyaudytoryjne1,00,354
4 Organizacja, zarządzanie i marketing w agroturystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,454
wykładyaudytoryjne1,00,354

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chów i hodowla gołębizaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,254
wykładyaudytoryjne0,50,254
2 Chów i hodowla ptaków ozdobnychzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,254
wykładyaudytoryjne0,50,254
3 Chów strusi i emuzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,254
wykładyaudytoryjne0,50,254
4 Techniki przetwarzania pierzazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,254
wykładyaudytoryjne0,50,254

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskizaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne4,02,0301
2 Język francuskizaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne4,02,0301
3 Język niemieckizaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne4,02,0301