Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka specjalizacyjnazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,13

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekologia ogólnazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,515
wykładyaudytoryjne1,51,510
Fizjologia zwierzątzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,02,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne2,02,020
Higiena i toksykologia żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,05
wykładyaudytoryjne1,01,010
Histologia zwierzątzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,025
wykładyaudytoryjne2,02,015
Ćwiczenia terenowe z ekologiizaliczenie2,0zajęcia terenowepraktyczne2,02,040

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Laboratoryjna ocena jakości mięsa i przetworów mięsnychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5104
laboratoriapraktyczne0,50,5104
wykładyaudytoryjne1,01,0104
2 Laboratoryjna ocena jakości mleka i przetworów mlecznychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5104
laboratoriapraktyczne0,50,5104
wykładyaudytoryjne1,01,0104
3 Laboratoryjna ocena jakości produktów pszczelichzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne0,50,5104
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5104
wykładyaudytoryjne1,01,0104

Blok obieralny 10 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biotechnologia w ochronie środowiskazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
2 Biotransformacja wątrobowazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
3 Ksenobiotyki w żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
4 Monitoring biologicznyzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154