Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,07

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,016
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,06
laboratoriapraktyczne1,01,012
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne2,01,018
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,06
laboratoriapraktyczne1,01,012
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,06
laboratoriapraktyczne1,01,012
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,06
laboratoriapraktyczne1,01,012

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Statek jako aspekt turystycznyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
2 Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
4 Wyjazdy studyjneegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
5 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293