Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (N1)

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 8:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie15,0praca dyplomowaaudytoryjne15,00,00
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,38
Technologia upraw maszynowychzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,00,39

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metody produkcji poprawiające jakość owocówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,138
wykładyaudytoryjne2,50,8238
Uprawa roślin sadowniczych pod osłonamizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,50,3108
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,268

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Niestandardowa uprawa roślin sadowniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,4138
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,398
Proekologiczna i bezglebowa uprawa roślin sadowniczychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,7208

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,267
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,267
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,268
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,268

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,268
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,268
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,268
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,268