Wydział Inżynierii Mechanicznej i Mechatroniki - Zarządzanie i inżynieria produkcji (N1)
specjalność: inżynieria jakości i zarządzanie
Efekty kształcenia:
KOD | Wiedza |
---|---|
ZIIP_1A_W01 | ma wiedzę z matematyki na poziomie wyższym niezbędnym do ilościowego opisu, rozumienia i modelowania problemów |
ZIIP_1A_W02 | ma wiedzę z fizyki na poziomie wyższym niezbędnym do ilościowego opisu, rozumienia i modelowania problemów |
ZIIP_1A_W03 | zna podstawowe metody, techniki, narzędzia i technologie w wybranym obszarze inżynierii produkcji ze szczególnym uwzględnieniem komputerowego wspomagania projektowania i wytwarzania |
ZIIP_1A_W04 | ma wiedzę z zakresu planowania i przeprowadzania prostych eksperymentów badawczych (w tym symulacji komputerowej) |
ZIIP_1A_W05 | ma wiedzę z podstaw automatyzacji procesów |
ZIIP_1A_W06 | ma wiedzę z zakresu metrologii |
ZIIP_1A_W07 | ma podstawową wiedzę z nauki o materiałach |
ZIIP_1A_W08 | ma wiedzę z zakresu ochrony środowiska |
ZIIP_1A_W09 | ma wiedzę o podstawowych zasadach bezpieczeństwa i higieny pracy |
ZIIP_1A_W10 | zna uwarunkowania prawne związane z obszarem inżynierii produkcji i działalności gospodarczej |
ZIIP_1A_W11 | ma wiedzę o uwarunkowaniach zwyczajowych i etycznych związanych z obszarem inżynierii produkcji |
ZIIP_1A_W12 | zna i rozumie podstawowe pojęcia i zasady z zakresu ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego; potrafi korzystać z zasobów informacji patentowej |
ZIIP_1A_W13 | ma podstawową wiedzę o cyklu życia urządzeń, obiektów i systemów technicznych |
ZIIP_1A_W14 | ma szczegółową wiedzę związaną z niektórymi obszarami reprezentowanej dyscypliny inżynierskiej |
ZIIP_1A_W15 | ma podstawową wiedzę o trendach rozwojowych w obszarze reprezentowanej dyscypliny inżynierskiej |
ZIIP_1A_W16 | ma wiedzę z zakresu ekonomii oraz zarządzania produkcją i usługami, w tym zarządzania jakością, i prowadzenia działalności gospodarczej |
ZIIP_1A_W17 | ma podstawową wiedzę niezbędną do korzystania z treści humanistycznych i innych uzupełniających wykształcenie techniczne |