Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (N1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AntyoksydantyBezpieczeństwo żywności14 / 1
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
ApifaunaBezpieczeństwo żywności3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Behawior rozroduBezpieczeństwo żywności12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bezpieczeństwo i higiena pracyBezpieczeństwo żywności
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Bioaktywność jajBezpieczeństwo żywności13 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Biochemia dopinguBezpieczeństwo żywności8 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
BioklimatologiaBezpieczeństwo żywności13 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychBezpieczeństwo żywności7 / 1
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Biotechnologia środowiskaBezpieczeństwo żywności10 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Biotransformacja wątrobowaBezpieczeństwo żywności8 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
ChronobiologiaBezpieczeństwo żywności6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Człowiek i środowiskoBezpieczeństwo żywności5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Dobrostan zwierzątBezpieczeństwo żywności9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
DomestykacjaBezpieczeństwo żywności9 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekofizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności6 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyBezpieczeństwo żywności7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
EkotoksykologiaBezpieczeństwo żywności10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówBezpieczeństwo żywności12 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
EtologiaBezpieczeństwo żywności9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4
EwolucjonizmBezpieczeństwo żywności9 / 4
Filozofia przyrodyBezpieczeństwo żywności1 / 1
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia noworodkaBezpieczeństwo żywności6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBezpieczeństwo żywności6 / 4
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
GMOBezpieczeństwo żywności11 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Geologia z gleboznawstwemBezpieczeństwo żywności10 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Historia przetwórstwa żywnościBezpieczeństwo żywności13 / 3
Historia sztukiBezpieczeństwo żywności1 / 2
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
InformatykaBezpieczeństwo żywności
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język angielskiBezpieczeństwo żywności15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2
Język niemieckiBezpieczeństwo żywności15 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Komunikacja komórkowaBezpieczeństwo żywności6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3
KriogenikaBezpieczeństwo żywności12 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metabolizm informacyjnyBezpieczeństwo żywności5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBezpieczeństwo żywności11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBezpieczeństwo żywności8 / 3
Migracje zwierzątBezpieczeństwo żywności3 / 2
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
MikologiaBezpieczeństwo żywności14 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4
Monitoring biologicznyBezpieczeństwo żywności10 / 4
Ochrona własności intelektualnejBezpieczeństwo żywności
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Organizm w czasie i przestrzeniBezpieczeństwo żywności5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychBezpieczeństwo żywności7 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy ekonomiiBezpieczeństwo żywności
Podstawy etykiBezpieczeństwo żywności1 / 3
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Podstawy immunologiiBezpieczeństwo żywności14 / 3
Podstawy psychologiiBezpieczeństwo żywności1 / 4
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBezpieczeństwo żywności4 / 1
Podstawy socjologiiBezpieczeństwo żywności1 / 5
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBezpieczeństwo żywności
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
ProtozoologiaBezpieczeństwo żywności3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBezpieczeństwo żywności13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Przyrodnicze inspiracje w sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeBezpieczeństwo żywności2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Rośliny w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyBezpieczeństwo żywności5 / 4
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3
Terapie genoweBezpieczeństwo żywności11 / 3
ToksykologiaBezpieczeństwo żywności8 / 4
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza ZachodniegoBezpieczeństwo żywności5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBezpieczeństwo żywności14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaBezpieczeństwo żywności
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBezpieczeństwo żywności4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zioła i ich zastosowanieBezpieczeństwo żywności4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta synantropijneBezpieczeństwo żywności7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejBezpieczeństwo żywności2 / 5
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
ŁowiectwoBezpieczeństwo żywności3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Żywność funkcjonalnaBezpieczeństwo żywności4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Praktyka specjalizacyjnaBezpieczeństwo żywności
Biochemiaprzedmiot wspólny
BiochemiaBezpieczeństwo żywności
Biofizykaprzedmiot wspólny
BiofizykaBezpieczeństwo żywności
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaBezpieczeństwo żywności
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Fizykaprzedmiot wspólny
FizykaBezpieczeństwo żywności
MatematykaBezpieczeństwo żywności
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
AnatomiaBezpieczeństwo żywności
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroBezpieczeństwo żywności
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia komórkiBezpieczeństwo żywności
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaBezpieczeństwo żywności
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuBezpieczeństwo żywności
Botanikaprzedmiot wspólny
BotanikaBezpieczeństwo żywności
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaBezpieczeństwo żywności
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinBezpieczeństwo żywności
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaBezpieczeństwo żywności
Genomikaprzedmiot wspólny
GenomikaBezpieczeństwo żywności
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaBezpieczeństwo żywności
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościBezpieczeństwo żywności
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaBezpieczeństwo żywności
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiBezpieczeństwo żywności
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)Bezpieczeństwo żywności
Proteomikaprzedmiot wspólny
ProteomikaBezpieczeństwo żywności
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieBezpieczeństwo żywności
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweBezpieczeństwo żywności
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówBezpieczeństwo żywności
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny
AnatomiaBiologia
AntyoksydantyBiologia14 / 1
ApifaunaBiologia3 / 1
Badania in vivo i in vitroBiologia
Behawior rozroduBiologia12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyBiologia
Bioaktywność jajBiologia13 / 1
BiochemiaBiologia
Biochemia dopinguBiologia8 / 1
BiofizykaBiologia
BioklimatologiaBiologia13 / 2
Biologia komórkiBiologia
Biologia molekularnaBiologia
Biologia rozwojuBiologia
Biologia zwierząt laboratoryjnychBiologia7 / 1
Biotechnologia środowiskaBiologia10 / 1
Biotransformacja wątrobowaBiologia8 / 2
BotanikaBiologia
Botanika systematycznaBiologia
Chemia bioorganicznaBiologia
Chemia ogólnaBiologia
ChronobiologiaBiologia6 / 1
Człowiek i środowiskoBiologia5 / 1
Dobrostan zwierzątBiologia9 / 1
DomestykacjaBiologia9 / 2
Ekofizjologia zwierzątBiologia6 / 2
Ekologia ogólnaBiologia
Ekologia zwierzątBiologia
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyBiologia7 / 2
EkotoksykologiaBiologia10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówBiologia12 / 2
EtologiaBiologia9 / 3
EwolucjonizmBiologia9 / 4
Filozofia przyrodyBiologia1 / 1
Fizjologia noworodkaBiologia6 / 3
Fizjologia roślinBiologia
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBiologia6 / 4
Fizjologia zwierzątBiologia
FizykaBiologia
GMOBiologia11 / 1
Genetyka ogólnaBiologia
GenomikaBiologia
Geologia z gleboznawstwemBiologia10 / 3
Histologia zwierzątBiologia
Historia przetwórstwa żywnościBiologia13 / 3
Historia sztukiBiologia1 / 2
InformatykaBiologia
Inżynieria genetycznaBiologia
Język angielskiBiologia15 / 1
Język niemieckiBiologia15 / 2
Komunikacja komórkowaBiologia6 / 5
KriogenikaBiologia12 / 3
MatematykaBiologia
Metabolizm informacyjnyBiologia5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBiologia11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBiologia8 / 3
Migracje zwierzątBiologia3 / 2
MikologiaBiologia14 / 2
Mikrobiologia ogólnaBiologia
Monitoring biologicznyBiologia10 / 4
Ochrona bioróżnorodnościBiologia
Ochrona własności intelektualnejBiologia
Ochrona środowiskaBiologia
Organizm w czasie i przestrzeniBiologia5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychBiologia7 / 3
Podstawy biotechnologiiBiologia
Podstawy ekonomiiBiologia
Podstawy etykiBiologia1 / 3
Podstawy immunologiiBiologia14 / 3
Podstawy psychologiiBiologia1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBiologia4 / 1
Podstawy socjologiiBiologia1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBiologia
Praca dyplomowa (licencjacka)Biologia
Praktyka specjalizacyjnaBiologia
ProteomikaBiologia
ProtozoologiaBiologia3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBiologia13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceBiologia2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeBiologia2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceBiologia2 / 3
Seminarium licencjackieBiologia
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyBiologia5 / 4
Terapie genoweBiologia11 / 3
ToksykologiaBiologia8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza ZachodniegoBiologia5 / 5
Warsztaty naukoweBiologia
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBiologia14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaBiologia
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBiologia4 / 2
Zioła i ich zastosowanieBiologia4 / 3
Zoologia bezkręgowcówBiologia
Zoologia kręgowcówBiologia
Zwierzęta synantropijneBiologia7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceBiologia2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejBiologia2 / 5
Ćwiczenia terenowe z botanikiBiologia
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBiologia
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBiologia
ŁowiectwoBiologia3 / 4
Żywność funkcjonalnaBiologia4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Bezpieczeństwo żywności

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AntyoksydantyBezpieczeństwo żywności14 / 1
ApifaunaBezpieczeństwo żywności3 / 1
Behawior rozroduBezpieczeństwo żywności12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyBezpieczeństwo żywności
Bioaktywność jajBezpieczeństwo żywności13 / 1
Biochemia dopinguBezpieczeństwo żywności8 / 1
BioklimatologiaBezpieczeństwo żywności13 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychBezpieczeństwo żywności7 / 1
Biotechnologia środowiskaBezpieczeństwo żywności10 / 1
Biotransformacja wątrobowaBezpieczeństwo żywności8 / 2
ChronobiologiaBezpieczeństwo żywności6 / 1
Człowiek i środowiskoBezpieczeństwo żywności5 / 1
Dobrostan zwierzątBezpieczeństwo żywności9 / 1
DomestykacjaBezpieczeństwo żywności9 / 2
Ekofizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności6 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyBezpieczeństwo żywności7 / 2
EkotoksykologiaBezpieczeństwo żywności10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówBezpieczeństwo żywności12 / 2
EtologiaBezpieczeństwo żywności9 / 3
EwolucjonizmBezpieczeństwo żywności9 / 4
Filozofia przyrodyBezpieczeństwo żywności1 / 1
Fizjologia noworodkaBezpieczeństwo żywności6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBezpieczeństwo żywności6 / 4
GMOBezpieczeństwo żywności11 / 1
Geologia z gleboznawstwemBezpieczeństwo żywności10 / 3
Historia przetwórstwa żywnościBezpieczeństwo żywności13 / 3
Historia sztukiBezpieczeństwo żywności1 / 2
InformatykaBezpieczeństwo żywności
Język angielskiBezpieczeństwo żywności15 / 1
Język niemieckiBezpieczeństwo żywności15 / 2
Komunikacja komórkowaBezpieczeństwo żywności6 / 5
KriogenikaBezpieczeństwo żywności12 / 3
Metabolizm informacyjnyBezpieczeństwo żywności5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBezpieczeństwo żywności11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBezpieczeństwo żywności8 / 3
Migracje zwierzątBezpieczeństwo żywności3 / 2
MikologiaBezpieczeństwo żywności14 / 2
Monitoring biologicznyBezpieczeństwo żywności10 / 4
Ochrona własności intelektualnejBezpieczeństwo żywności
Organizm w czasie i przestrzeniBezpieczeństwo żywności5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychBezpieczeństwo żywności7 / 3
Podstawy ekonomiiBezpieczeństwo żywności
Podstawy etykiBezpieczeństwo żywności1 / 3
Podstawy immunologiiBezpieczeństwo żywności14 / 3
Podstawy psychologiiBezpieczeństwo żywności1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBezpieczeństwo żywności4 / 1
Podstawy socjologiiBezpieczeństwo żywności1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBezpieczeństwo żywności
ProtozoologiaBezpieczeństwo żywności3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBezpieczeństwo żywności13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeBezpieczeństwo żywności2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyBezpieczeństwo żywności5 / 4
Terapie genoweBezpieczeństwo żywności11 / 3
ToksykologiaBezpieczeństwo żywności8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza ZachodniegoBezpieczeństwo żywności5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBezpieczeństwo żywności14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaBezpieczeństwo żywności
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBezpieczeństwo żywności4 / 2
Zioła i ich zastosowanieBezpieczeństwo żywności4 / 3
Zwierzęta synantropijneBezpieczeństwo żywności7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejBezpieczeństwo żywności2 / 5
ŁowiectwoBezpieczeństwo żywności3 / 4
Żywność funkcjonalnaBezpieczeństwo żywności4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaBezpieczeństwo żywności
BiochemiaBezpieczeństwo żywności
BiofizykaBezpieczeństwo żywności
Chemia bioorganicznaBezpieczeństwo żywności
Chemia ogólnaBezpieczeństwo żywności
FizykaBezpieczeństwo żywności
MatematykaBezpieczeństwo żywności
AnatomiaBezpieczeństwo żywności
Badania in vivo i in vitroBezpieczeństwo żywności
Biologia komórkiBezpieczeństwo żywności
Biologia molekularnaBezpieczeństwo żywności
Biologia rozwojuBezpieczeństwo żywności
BotanikaBezpieczeństwo żywności
Botanika systematycznaBezpieczeństwo żywności
Ekologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ekologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Fizjologia roślinBezpieczeństwo żywności
Fizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Genetyka ogólnaBezpieczeństwo żywności
GenomikaBezpieczeństwo żywności
Histologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Inżynieria genetycznaBezpieczeństwo żywności
Mikrobiologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ochrona bioróżnorodnościBezpieczeństwo żywności
Ochrona środowiskaBezpieczeństwo żywności
Podstawy biotechnologiiBezpieczeństwo żywności
Praca dyplomowa (licencjacka)Bezpieczeństwo żywności
ProteomikaBezpieczeństwo żywności
Seminarium licencjackieBezpieczeństwo żywności
Warsztaty naukoweBezpieczeństwo żywności
Zoologia bezkręgowcówBezpieczeństwo żywności
Zoologia kręgowcówBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z botanikiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBezpieczeństwo żywności

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Biologia

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AnatomiaBiologia
AntyoksydantyBiologia14 / 1
ApifaunaBiologia3 / 1
Badania in vivo i in vitroBiologia
Behawior rozroduBiologia12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyBiologia
Bioaktywność jajBiologia13 / 1
BiochemiaBiologia
Biochemia dopinguBiologia8 / 1
BiofizykaBiologia
BioklimatologiaBiologia13 / 2
Biologia komórkiBiologia
Biologia molekularnaBiologia
Biologia rozwojuBiologia
Biologia zwierząt laboratoryjnychBiologia7 / 1
Biotechnologia środowiskaBiologia10 / 1
Biotransformacja wątrobowaBiologia8 / 2
BotanikaBiologia
Botanika systematycznaBiologia
Chemia bioorganicznaBiologia
Chemia ogólnaBiologia
ChronobiologiaBiologia6 / 1
Człowiek i środowiskoBiologia5 / 1
Dobrostan zwierzątBiologia9 / 1
DomestykacjaBiologia9 / 2
Ekofizjologia zwierzątBiologia6 / 2
Ekologia ogólnaBiologia
Ekologia zwierzątBiologia
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyBiologia7 / 2
EkotoksykologiaBiologia10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówBiologia12 / 2
EtologiaBiologia9 / 3
EwolucjonizmBiologia9 / 4
Filozofia przyrodyBiologia1 / 1
Fizjologia noworodkaBiologia6 / 3
Fizjologia roślinBiologia
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBiologia6 / 4
Fizjologia zwierzątBiologia
FizykaBiologia
GMOBiologia11 / 1
Genetyka ogólnaBiologia
GenomikaBiologia
Geologia z gleboznawstwemBiologia10 / 3
Histologia zwierzątBiologia
Historia przetwórstwa żywnościBiologia13 / 3
Historia sztukiBiologia1 / 2
InformatykaBiologia
Inżynieria genetycznaBiologia
Język angielskiBiologia15 / 1
Język niemieckiBiologia15 / 2
Komunikacja komórkowaBiologia6 / 5
KriogenikaBiologia12 / 3
MatematykaBiologia
Metabolizm informacyjnyBiologia5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBiologia11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBiologia8 / 3
Migracje zwierzątBiologia3 / 2
MikologiaBiologia14 / 2
Mikrobiologia ogólnaBiologia
Monitoring biologicznyBiologia10 / 4
Ochrona bioróżnorodnościBiologia
Ochrona własności intelektualnejBiologia
Ochrona środowiskaBiologia
Organizm w czasie i przestrzeniBiologia5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychBiologia7 / 3
Podstawy biotechnologiiBiologia
Podstawy ekonomiiBiologia
Podstawy etykiBiologia1 / 3
Podstawy immunologiiBiologia14 / 3
Podstawy psychologiiBiologia1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBiologia4 / 1
Podstawy socjologiiBiologia1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBiologia
Praca dyplomowa (licencjacka)Biologia
Praktyka specjalizacyjnaBiologia
ProteomikaBiologia
ProtozoologiaBiologia3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBiologia13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceBiologia2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeBiologia2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceBiologia2 / 3
Seminarium licencjackieBiologia
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyBiologia5 / 4
Terapie genoweBiologia11 / 3
ToksykologiaBiologia8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza ZachodniegoBiologia5 / 5
Warsztaty naukoweBiologia
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBiologia14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaBiologia
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBiologia4 / 2
Zioła i ich zastosowanieBiologia4 / 3
Zoologia bezkręgowcówBiologia
Zoologia kręgowcówBiologia
Zwierzęta synantropijneBiologia7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceBiologia2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejBiologia2 / 5
Ćwiczenia terenowe z botanikiBiologia
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBiologia
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBiologia
ŁowiectwoBiologia3 / 4
Żywność funkcjonalnaBiologia4 / 4

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AntyoksydantyBezpieczeństwo żywności14 / 1
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
ApifaunaBezpieczeństwo żywności3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Behawior rozroduBezpieczeństwo żywności12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bezpieczeństwo i higiena pracyBezpieczeństwo żywności
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Bioaktywność jajBezpieczeństwo żywności13 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Biochemia dopinguBezpieczeństwo żywności8 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
BioklimatologiaBezpieczeństwo żywności13 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychBezpieczeństwo żywności7 / 1
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Biotechnologia środowiskaBezpieczeństwo żywności10 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Biotransformacja wątrobowaBezpieczeństwo żywności8 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
ChronobiologiaBezpieczeństwo żywności6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Człowiek i środowiskoBezpieczeństwo żywności5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Dobrostan zwierzątBezpieczeństwo żywności9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
DomestykacjaBezpieczeństwo żywności9 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekofizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności6 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyBezpieczeństwo żywności7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
EkotoksykologiaBezpieczeństwo żywności10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówBezpieczeństwo żywności12 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
EtologiaBezpieczeństwo żywności9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4
EwolucjonizmBezpieczeństwo żywności9 / 4
Filozofia przyrodyBezpieczeństwo żywności1 / 1
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia noworodkaBezpieczeństwo żywności6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBezpieczeństwo żywności6 / 4
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
GMOBezpieczeństwo żywności11 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Geologia z gleboznawstwemBezpieczeństwo żywności10 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Historia przetwórstwa żywnościBezpieczeństwo żywności13 / 3
Historia sztukiBezpieczeństwo żywności1 / 2
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
InformatykaBezpieczeństwo żywności
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język angielskiBezpieczeństwo żywności15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2
Język niemieckiBezpieczeństwo żywności15 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Komunikacja komórkowaBezpieczeństwo żywności6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3
KriogenikaBezpieczeństwo żywności12 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metabolizm informacyjnyBezpieczeństwo żywności5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBezpieczeństwo żywności11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBezpieczeństwo żywności8 / 3
Migracje zwierzątBezpieczeństwo żywności3 / 2
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
MikologiaBezpieczeństwo żywności14 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4
Monitoring biologicznyBezpieczeństwo żywności10 / 4
Ochrona własności intelektualnejBezpieczeństwo żywności
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Organizm w czasie i przestrzeniBezpieczeństwo żywności5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychBezpieczeństwo żywności7 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy ekonomiiBezpieczeństwo żywności
Podstawy etykiBezpieczeństwo żywności1 / 3
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Podstawy immunologiiBezpieczeństwo żywności14 / 3
Podstawy psychologiiBezpieczeństwo żywności1 / 4
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBezpieczeństwo żywności4 / 1
Podstawy socjologiiBezpieczeństwo żywności1 / 5
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBezpieczeństwo żywności
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
ProtozoologiaBezpieczeństwo żywności3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBezpieczeństwo żywności13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Przyrodnicze inspiracje w sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeBezpieczeństwo żywności2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Rośliny w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyBezpieczeństwo żywności5 / 4
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3
Terapie genoweBezpieczeństwo żywności11 / 3
ToksykologiaBezpieczeństwo żywności8 / 4
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza ZachodniegoBezpieczeństwo żywności5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBezpieczeństwo żywności14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaBezpieczeństwo żywności
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBezpieczeństwo żywności4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zioła i ich zastosowanieBezpieczeństwo żywności4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta synantropijneBezpieczeństwo żywności7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejBezpieczeństwo żywności2 / 5
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
ŁowiectwoBezpieczeństwo żywności3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Żywność funkcjonalnaBezpieczeństwo żywności4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Praktyka specjalizacyjnaBezpieczeństwo żywności
Biochemiaprzedmiot wspólny
BiochemiaBezpieczeństwo żywności
Biofizykaprzedmiot wspólny
BiofizykaBezpieczeństwo żywności
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaBezpieczeństwo żywności
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Fizykaprzedmiot wspólny
FizykaBezpieczeństwo żywności
MatematykaBezpieczeństwo żywności
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
AnatomiaBezpieczeństwo żywności
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroBezpieczeństwo żywności
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia komórkiBezpieczeństwo żywności
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaBezpieczeństwo żywności
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuBezpieczeństwo żywności
Botanikaprzedmiot wspólny
BotanikaBezpieczeństwo żywności
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaBezpieczeństwo żywności
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinBezpieczeństwo żywności
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaBezpieczeństwo żywności
Genomikaprzedmiot wspólny
GenomikaBezpieczeństwo żywności
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaBezpieczeństwo żywności
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościBezpieczeństwo żywności
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaBezpieczeństwo żywności
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiBezpieczeństwo żywności
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)Bezpieczeństwo żywności
Proteomikaprzedmiot wspólny
ProteomikaBezpieczeństwo żywności
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieBezpieczeństwo żywności
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweBezpieczeństwo żywności
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówBezpieczeństwo żywności
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny
AnatomiaBiologia
AntyoksydantyBiologia14 / 1
ApifaunaBiologia3 / 1
Badania in vivo i in vitroBiologia
Behawior rozroduBiologia12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyBiologia
Bioaktywność jajBiologia13 / 1
BiochemiaBiologia
Biochemia dopinguBiologia8 / 1
BiofizykaBiologia
BioklimatologiaBiologia13 / 2
Biologia komórkiBiologia
Biologia molekularnaBiologia
Biologia rozwojuBiologia
Biologia zwierząt laboratoryjnychBiologia7 / 1
Biotechnologia środowiskaBiologia10 / 1
Biotransformacja wątrobowaBiologia8 / 2
BotanikaBiologia
Botanika systematycznaBiologia
Chemia bioorganicznaBiologia
Chemia ogólnaBiologia
ChronobiologiaBiologia6 / 1
Człowiek i środowiskoBiologia5 / 1
Dobrostan zwierzątBiologia9 / 1
DomestykacjaBiologia9 / 2
Ekofizjologia zwierzątBiologia6 / 2
Ekologia ogólnaBiologia
Ekologia zwierzątBiologia
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyBiologia7 / 2
EkotoksykologiaBiologia10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówBiologia12 / 2
EtologiaBiologia9 / 3
EwolucjonizmBiologia9 / 4
Filozofia przyrodyBiologia1 / 1
Fizjologia noworodkaBiologia6 / 3
Fizjologia roślinBiologia
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBiologia6 / 4
Fizjologia zwierzątBiologia
FizykaBiologia
GMOBiologia11 / 1
Genetyka ogólnaBiologia
GenomikaBiologia
Geologia z gleboznawstwemBiologia10 / 3
Histologia zwierzątBiologia
Historia przetwórstwa żywnościBiologia13 / 3
Historia sztukiBiologia1 / 2
InformatykaBiologia
Inżynieria genetycznaBiologia
Język angielskiBiologia15 / 1
Język niemieckiBiologia15 / 2
Komunikacja komórkowaBiologia6 / 5
KriogenikaBiologia12 / 3
MatematykaBiologia
Metabolizm informacyjnyBiologia5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBiologia11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBiologia8 / 3
Migracje zwierzątBiologia3 / 2
MikologiaBiologia14 / 2
Mikrobiologia ogólnaBiologia
Monitoring biologicznyBiologia10 / 4
Ochrona bioróżnorodnościBiologia
Ochrona własności intelektualnejBiologia
Ochrona środowiskaBiologia
Organizm w czasie i przestrzeniBiologia5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychBiologia7 / 3
Podstawy biotechnologiiBiologia
Podstawy ekonomiiBiologia
Podstawy etykiBiologia1 / 3
Podstawy immunologiiBiologia14 / 3
Podstawy psychologiiBiologia1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBiologia4 / 1
Podstawy socjologiiBiologia1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBiologia
Praca dyplomowa (licencjacka)Biologia
Praktyka specjalizacyjnaBiologia
ProteomikaBiologia
ProtozoologiaBiologia3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBiologia13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceBiologia2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeBiologia2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceBiologia2 / 3
Seminarium licencjackieBiologia
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyBiologia5 / 4
Terapie genoweBiologia11 / 3
ToksykologiaBiologia8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza ZachodniegoBiologia5 / 5
Warsztaty naukoweBiologia
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBiologia14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaBiologia
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBiologia4 / 2
Zioła i ich zastosowanieBiologia4 / 3
Zoologia bezkręgowcówBiologia
Zoologia kręgowcówBiologia
Zwierzęta synantropijneBiologia7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceBiologia2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejBiologia2 / 5
Ćwiczenia terenowe z botanikiBiologia
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBiologia
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBiologia
ŁowiectwoBiologia3 / 4
Żywność funkcjonalnaBiologia4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AntyoksydantyBezpieczeństwo żywności14 / 1
MikologiaBezpieczeństwo żywności14 / 2
Podstawy immunologiiBezpieczeństwo żywności14 / 3
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBezpieczeństwo żywności14 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
ApifaunaBezpieczeństwo żywności3 / 1
Migracje zwierzątBezpieczeństwo żywności3 / 2
ProtozoologiaBezpieczeństwo żywności3 / 3
ŁowiectwoBezpieczeństwo żywności3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Behawior rozroduBezpieczeństwo żywności12 / 1
Embriologia eksperymentalna ssakówBezpieczeństwo żywności12 / 2
KriogenikaBezpieczeństwo żywności12 / 3

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bezpieczeństwo i higiena pracyBezpieczeństwo żywności
InformatykaBezpieczeństwo żywności
Informatykaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejBezpieczeństwo żywności
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy ekonomiiBezpieczeństwo żywności
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBezpieczeństwo żywności
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaBezpieczeństwo żywności
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Praktyka specjalizacyjnaBezpieczeństwo żywności
Biochemiaprzedmiot wspólny
BiochemiaBezpieczeństwo żywności
Biofizykaprzedmiot wspólny
BiofizykaBezpieczeństwo żywności
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaBezpieczeństwo żywności
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Fizykaprzedmiot wspólny
FizykaBezpieczeństwo żywności
MatematykaBezpieczeństwo żywności
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
AnatomiaBezpieczeństwo żywności
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroBezpieczeństwo żywności
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia komórkiBezpieczeństwo żywności
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaBezpieczeństwo żywności
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuBezpieczeństwo żywności
Botanikaprzedmiot wspólny
BotanikaBezpieczeństwo żywności
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaBezpieczeństwo żywności
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinBezpieczeństwo żywności
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaBezpieczeństwo żywności
Genomikaprzedmiot wspólny
GenomikaBezpieczeństwo żywności
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątBezpieczeństwo żywności
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaBezpieczeństwo żywności
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaBezpieczeństwo żywności
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościBezpieczeństwo żywności
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaBezpieczeństwo żywności
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiBezpieczeństwo żywności
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)Bezpieczeństwo żywności
Proteomikaprzedmiot wspólny
ProteomikaBezpieczeństwo żywności
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieBezpieczeństwo żywności
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweBezpieczeństwo żywności
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówBezpieczeństwo żywności
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBezpieczeństwo żywności
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny
AnatomiaBiologia
Badania in vivo i in vitroBiologia
Bezpieczeństwo i higiena pracyBiologia
BiochemiaBiologia
BiofizykaBiologia
Biologia komórkiBiologia
Biologia molekularnaBiologia
Biologia rozwojuBiologia
BotanikaBiologia
Botanika systematycznaBiologia
Chemia bioorganicznaBiologia
Chemia ogólnaBiologia
Ekologia ogólnaBiologia
Ekologia zwierzątBiologia
Fizjologia roślinBiologia
Fizjologia zwierzątBiologia
FizykaBiologia
Genetyka ogólnaBiologia
GenomikaBiologia
Histologia zwierzątBiologia
InformatykaBiologia
Inżynieria genetycznaBiologia
MatematykaBiologia
Mikrobiologia ogólnaBiologia
Ochrona bioróżnorodnościBiologia
Ochrona własności intelektualnejBiologia
Ochrona środowiskaBiologia
Podstawy biotechnologiiBiologia
Podstawy ekonomiiBiologia
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaBiologia
Praca dyplomowa (licencjacka)Biologia
Praktyka specjalizacyjnaBiologia
ProteomikaBiologia
Seminarium licencjackieBiologia
Warsztaty naukoweBiologia
Wybrane elementy higieny człowiekaBiologia
Zoologia bezkręgowcówBiologia
Zoologia kręgowcówBiologia
Ćwiczenia terenowe z botanikiBiologia
Ćwiczenia terenowe z ekologiiBiologia
Ćwiczenia terenowe z zoologiiBiologia

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioaktywność jajBezpieczeństwo żywności13 / 1
BioklimatologiaBezpieczeństwo żywności13 / 2
Historia przetwórstwa żywnościBezpieczeństwo żywności13 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBezpieczeństwo żywności13 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biochemia dopinguBezpieczeństwo żywności8 / 1
Biotransformacja wątrobowaBezpieczeństwo żywności8 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBezpieczeństwo żywności8 / 3
ToksykologiaBezpieczeństwo żywności8 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologia zwierząt laboratoryjnychBezpieczeństwo żywności7 / 1
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyBezpieczeństwo żywności7 / 2
Patogeny chorób owadów użytkowychBezpieczeństwo żywności7 / 3
Zwierzęta synantropijneBezpieczeństwo żywności7 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biotechnologia środowiskaBezpieczeństwo żywności10 / 1
EkotoksykologiaBezpieczeństwo żywności10 / 2
Geologia z gleboznawstwemBezpieczeństwo żywności10 / 3
Monitoring biologicznyBezpieczeństwo żywności10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
ChronobiologiaBezpieczeństwo żywności6 / 1
Ekofizjologia zwierzątBezpieczeństwo żywności6 / 2
Fizjologia noworodkaBezpieczeństwo żywności6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBezpieczeństwo żywności6 / 4
Komunikacja komórkowaBezpieczeństwo żywności6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek i środowiskoBezpieczeństwo żywności5 / 1
Metabolizm informacyjnyBezpieczeństwo żywności5 / 2
Organizm w czasie i przestrzeniBezpieczeństwo żywności5 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyBezpieczeństwo żywności5 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza ZachodniegoBezpieczeństwo żywności5 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dobrostan zwierzątBezpieczeństwo żywności9 / 1
DomestykacjaBezpieczeństwo żywności9 / 2
EtologiaBezpieczeństwo żywności9 / 3
EwolucjonizmBezpieczeństwo żywności9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofia przyrodyBezpieczeństwo żywności1 / 1
Historia sztukiBezpieczeństwo żywności1 / 2
Podstawy etykiBezpieczeństwo żywności1 / 3
Podstawy psychologiiBezpieczeństwo żywności1 / 4
Podstawy socjologiiBezpieczeństwo żywności1 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
GMOBezpieczeństwo żywności11 / 1
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBezpieczeństwo żywności11 / 2
Terapie genoweBezpieczeństwo żywności11 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiBezpieczeństwo żywności15 / 1
Język niemieckiBezpieczeństwo żywności15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBezpieczeństwo żywności4 / 1
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBezpieczeństwo żywności4 / 2
Zioła i ich zastosowanieBezpieczeństwo żywności4 / 3
Żywność funkcjonalnaBezpieczeństwo żywności4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przyrodnicze inspiracje w sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeBezpieczeństwo żywności2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 3
Zwierzęta w kulturze i sztuceBezpieczeństwo żywności2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejBezpieczeństwo żywności2 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AntyoksydantyBiologia14 / 1
MikologiaBiologia14 / 2
Podstawy immunologiiBiologia14 / 3
Wprowadzenie do biochemii klinicznejBiologia14 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
ApifaunaBiologia3 / 1
Migracje zwierzątBiologia3 / 2
ProtozoologiaBiologia3 / 3
ŁowiectwoBiologia3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Behawior rozroduBiologia12 / 1
Embriologia eksperymentalna ssakówBiologia12 / 2
KriogenikaBiologia12 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioaktywność jajBiologia13 / 1
BioklimatologiaBiologia13 / 2
Historia przetwórstwa żywnościBiologia13 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoBiologia13 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biochemia dopinguBiologia8 / 1
Biotransformacja wątrobowaBiologia8 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówBiologia8 / 3
ToksykologiaBiologia8 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biotechnologia środowiskaBiologia10 / 1
EkotoksykologiaBiologia10 / 2
Geologia z gleboznawstwemBiologia10 / 3
Monitoring biologicznyBiologia10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
ChronobiologiaBiologia6 / 1
Ekofizjologia zwierzątBiologia6 / 2
Fizjologia noworodkaBiologia6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościBiologia6 / 4
Komunikacja komórkowaBiologia6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dobrostan zwierzątBiologia9 / 1
DomestykacjaBiologia9 / 2
EtologiaBiologia9 / 3
EwolucjonizmBiologia9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofia przyrodyBiologia1 / 1
Historia sztukiBiologia1 / 2
Podstawy etykiBiologia1 / 3
Podstawy psychologiiBiologia1 / 4
Podstawy socjologiiBiologia1 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
GMOBiologia11 / 1
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBiologia11 / 2
Terapie genoweBiologia11 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiBiologia15 / 1
Język niemieckiBiologia15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiBiologia4 / 1
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościBiologia4 / 2
Zioła i ich zastosowanieBiologia4 / 3
Żywność funkcjonalnaBiologia4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2