Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (N1)
specjalność: Biologia

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy ekonomiizaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,55
wykładyaudytoryjne0,50,55

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka specjalizacyjnazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,13

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia bioorganicznazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne2,02,010

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Anatomiazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,010
wykładyaudytoryjne2,02,010
Botanika systematycznazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,05
laboratoriapraktyczne1,01,05
wykładyaudytoryjne1,01,010
Fizjologia roślinzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,05
wykładyaudytoryjne2,02,010
Zoologia kręgowcówzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,510
wykładyaudytoryjne1,51,510
Ćwiczenia terenowe z botanikizaliczenie1,0zajęcia terenowepraktyczne1,01,06
Ćwiczenia terenowe z zoologiizaliczenie1,0zajęcia terenowepraktyczne1,01,06

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Anatomiazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,010
wykładyaudytoryjne2,02,010
Botanika systematycznazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,05
laboratoriapraktyczne1,01,05
wykładyaudytoryjne1,01,010
Chemia bioorganicznazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne2,02,010
Fizjologia roślinzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,05
wykładyaudytoryjne2,02,010
Podstawy ekonomiizaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,55
wykładyaudytoryjne0,50,55
Praktyka specjalizacyjnazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,13
Zoologia kręgowcówzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,510
wykładyaudytoryjne1,51,510
Ćwiczenia terenowe z botanikizaliczenie1,0zajęcia terenowepraktyczne1,01,06
Ćwiczenia terenowe z zoologiizaliczenie1,0zajęcia terenowepraktyczne1,01,06

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Apifaunazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
2 Migracje zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
3 Protozoologiazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
4 Łowiectwozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Apifaunazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
2 Migracje zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
3 Protozoologiazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
4 Łowiectwozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
2 Wybrane zagadnienia z technologii żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
3 Zioła i ich zastosowaniezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
4 Żywność funkcjonalnazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
2 Wybrane zagadnienia z technologii żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
3 Zioła i ich zastosowaniezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102
4 Żywność funkcjonalnazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0102