Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S2)
Sylabus przedmiotu Theory of Consumption:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | drugiego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Theory of Consumption | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Wymiana Międzynarodowa - WEKON | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Constantinos Charalambous <c.charalambous@cityu.ac.cy> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 4,0 | ECTS (formy) | 4,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Knowledge of marketing principles |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | - learn about the basic issues of economics of consumption and its research methodology, - develop certain practical problems of consumption controlling - explore the results of studies of consumer behavior and their role in the formulation of company marketing strategy |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
T-W-1 | Terminology and typology of the consumption The needs and preferences of consumers Consumer decision-making process Consumption features and accuracy of its development Determinants of consumption Sources of information and methods of consumer research Globalization and its influence on the consumption | 20 |
20 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
A-W-1 | Participation in classes Consultation for the lecture Own work (reading literature) Preparation of the project Preparatin for assessment | 120 |
120 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Lectures, group discussions |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena podsumowująca: Case study presentation |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WEKON_1-_??_W01 Student characterizes and identifies the key issues of theory of consumption | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1 | S-1 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WEKON_1-_??_W01 Student characterizes and identifies the key issues of theory of consumption | 2,0 | |
3,0 | Student correctly defines some concepts of theory of consumption | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Antonides G., van Raaij W.F., Consumer Behaviour: A European Perspective, J. Wiley & Sons, New York, 1998
- East R., Consumer Behaviour: Advances and Applications in Marketing, Prentice Hall, London, 1997
Literatura dodatkowa
- Evans, M., Moutinho, L., van Raaij W.F., Applied consumer behavior, Addison-Wesley Publ. Co., Harlow, 1996