Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej - Chemical Engineering (S1)
Sylabus przedmiotu Innovation Teams:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Chemical Engineering | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | pierwszego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | inżynier | ||
Obszary studiów | nauki techniczne, studia inżynierskie | ||
Profil | ogólnoakademicki | ||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Innovation Teams | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Jednostka zewnętrzna | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Hubert Dyba <Hubert.Dyba@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 1,0 | ECTS (formy) | 1,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | 9 | Grupa obieralna | 1 |
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Student knows the basics of high school mathematics. |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | Consolidation of knowledge related to the innovation management. |
C-2 | Developing student’s ability to recognize the basic concepts of innovation management. |
C-3 | Improving student’s awareness of the need for continuous education and professional development. |
C-4 | Acquiring knowledge on fundamentals of innovation team formation, work and delivering outcomes. |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
T-W-1 | Product, business process, and organizational innovation. Innovation management. Innovation management tools. Creating multi-functional development teams. Leadership for innovation; Innovation team design and roles; Managing team interactions; Design Thinking to drive innovation; Creating innovation strategy; Measuring innovation success | 15 |
15 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
A-W-1 | Participation in lectures | 15 |
A-W-2 | Self-study of the literature | 13 |
A-W-3 | Consultations | 2 |
30 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Lecture |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: Written test |
Zamierzone efekty kształcenia - wiedza
Zamierzone efekty kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ChEn_1A_C24b_W01 Student has theory-based knowledge within the scope of innovation management. | ChEn_1A_W16, ChEn_1A_W17 | — | — | C-2 | T-W-1 | M-1 | S-1 |
Zamierzone efekty kształcenia - umiejętności
Zamierzone efekty kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ChEn_1A_C24b_U01 Student can use the acquired knowledge to solve and evaluate selected problems in the field of innovation management. | ChEn_1A_U05, ChEn_1A_U11 | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1 | S-1 |
Zamierzone efekty kształcenia - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ChEn_1A_C24b_K01 Student is aware of the need for continuous education and professional development in the field of innovation management. | ChEn_1A_K02, ChEn_1A_K06 | — | — | C-3 | T-W-1 | M-1 | S-1 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt kształcenia | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
ChEn_1A_C24b_W01 Student has theory-based knowledge within the scope of innovation management. | 2,0 | |
3,0 | Student demonstrates basic knowledge of innovation management. | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - umiejętności
Efekt kształcenia | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
ChEn_1A_C24b_U01 Student can use the acquired knowledge to solve and evaluate selected problems in the field of innovation management. | 2,0 | |
3,0 | Student is able to use the acquired knowledge at a basic level to solve and evaluate selected problems in the field of innovation management. | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt kształcenia | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
ChEn_1A_C24b_K01 Student is aware of the need for continuous education and professional development in the field of innovation management. | 2,0 | |
3,0 | The student understands the need for continuous education and training at a basic level in the field of innovation management. | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Paul S Chinowsky, James E Meredith, Strategic Corporate Management for Engineering, Oxford University Press, UK, 2000
- Luis Perez Breva, Innovating: A doer’s manifesto, 2011
- Scott Anthony, Build an Innovation Engine in 90 Days, Harvard Business Review, 2011
- Roni Reiter-Palmon, Team Creativity and Innovation, 2011
- Thomas Kelley, The Art of Innovation: Lessons in Creativity from IDEO, America's Leading Design Firm, 2011