Sylabus przedmiotu Zarządzanie i marketing:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów |
Technologia żywności i żywienie człowieka |
Forma studiów |
studia stacjonarne |
Poziom |
drugiego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta |
magister inżynier |
Obszary studiów |
nauki rolnicze, leśne i weterynaryjne, studia inżynierskie |
Profil |
ogólnoakademicki |
Moduł |
— |
Przedmiot |
Zarządzanie i marketing |
Specjalność |
przedmiot wspólny |
Jednostka prowadząca |
Katedra Logistyki i Ekonomiki Transportu |
Nauczyciel odpowiedzialny |
Jolanta Sułek <Jolanta.Sulek@zut.edu.pl> |
Inni nauczyciele |
|
ECTS (planowane) |
2,0 |
ECTS (formy) |
2,0 |
Forma zaliczenia |
zaliczenie |
Język |
polski |
Blok obieralny |
— |
Grupa obieralna |
— |
Formy dydaktyczne
Forma dydaktyczna | KOD | Semestr | Godziny | ECTS | Waga | Zaliczenie |
---|
wykłady | W | 2 | 30 | 2,0 | 1,00 | zaliczenie |
Wymagania wstępne
dla tego przedmiotu nie są określone wymagania wstępneCele przedmiotu
dla tego przedmiotu nie są określone cele przedmiotuTreści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|
wykłady |
---|
T-W-1 | Istota i znaczenie zarządzania w przedsiębiorstwie | 1 |
T-W-2 | Rodzaje przedsiębiorstw | 2 |
T-W-3 | System motywacyjny w przedsiębiorstwie | 2 |
T-W-4 | Kierowanie i praca menedżera | 3 |
T-W-5 | Narzędzia i style kierowania | 3 |
T-W-6 | Nowoczesne trendy w zarządzaniu | 2 |
T-W-7 | Gospodarowanie majątkiem trwałym i obrotowym w przedsiebiorstwie | 2 |
T-W-8 | Istota i znaczenie marketingu | 2 |
T-W-9 | Cena - istota, ustalanie, strategie cenowe | 4 |
T-W-10 | Promocja | 2 |
T-W-11 | Otoczenie marketingowe | 2 |
T-W-12 | Pojęcie produktu, rodzaje, cykl życia | 2 |
T-W-13 | Dystrybucja | 2 |
T-W-14 | Zaliczenie przedmiotu | 1 |
| 30 |
---|
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|
wykłady |
---|
A-W-1 | Uczestnictwo w wykładach | 30 |
A-W-2 | samodzielna praca studenta | 30 |
| 60 |
---|
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
dla tego przedmiotu nie są określone metody nauczania ani narzędzia dydaktyczneSposoby oceny
dla tego przedmiotu nie są określone sposoby oceny