Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)
Sylabus przedmiotu Tourism Management:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | pierwszego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Tourism Management | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Zakład Studiów Regionalnych i Europejskich | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Agnieszka Brelik <Agnieszka.Brelik@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 6,0 | ECTS (formy) | 6,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | No requirements. |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | Students learn about basic issues of tourism management and this will give an overview of tourism industry and various organizations. This module is introduced to make students familiar with the subject. It provides an overview of principle and the elements of tourism demand, destinations and tourism futures. |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
T-W-1 | . An introduction to tourism 1. Managing tourism demand 2. Tourism consumer behaviour 3. The economic impact of tourism 4. The environmental impact of tourism 5. Tourism development and planning 6. Tourism under crises 7. The tourism sector (attractions, accommodation, public sector and policy) 8. Managing marketing for tourism 9. Information technology in tourism 10. The future of tourism | 30 |
30 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
A-W-1 | Participation in classes Consultation for the lecture Own work (reading literature) Preparation of the project Preparatin for assessment | 180 |
180 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | lectures and workshops |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: A case study presentation |
Zamierzone efekty kształcenia - wiedza
Zamierzone efekty kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WEKON_1-_??_W01 Student characterizes and identifies the key issues of tourism management | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1 | S-1 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt kształcenia | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WEKON_1-_??_W01 Student characterizes and identifies the key issues of tourism management | 2,0 | |
3,0 | Student characterizes and identifies the key issues of tourism management | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Gill, S. Pushpinder, Tourism Planning and Management”, Anmol Publications, 2003
- Holloway, J.C., The Business of Tourism, McDonald and Evans, 1983