Wydział Ekonomiczny - Economics (S1)
Sylabus przedmiotu Shaping of Company's Image:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Economics | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | pierwszego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | licencjat | ||
Obszary studiów | charakterystyki PRK | ||
Profil | ogólnoakademicki | ||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Shaping of Company's Image | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Katedra Zarządzania i Marketingu | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Joanna Hernik <joanna.hernik@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 2,0 | ECTS (formy) | 2,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | polski |
Blok obieralny | 3 | Grupa obieralna | 5 |
Formy dydaktyczne
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Basic knowledge of management and marketing |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | Participants are to acquire basic knowledge in the field of shaping the company's image |
C-2 | students have to analyze the identity tokens themselves |
C-3 | students should plan promotional activities necessary to create a positive image |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
ćwiczenia audytoryjne | ||
T-A-1 | What is the image? Image creation tools. | 4 |
T-A-2 | Image and identity tokens. | 4 |
T-A-3 | Formulating a company mission. Impact on the image. | 4 |
T-A-4 | Image and crises in the company's activity. | 4 |
T-A-5 | Employee as the image creator. | 4 |
T-A-6 | Business ethics and image. | 4 |
T-A-7 | Image management in time. | 2 |
T-A-8 | Research on the company's image. | 4 |
30 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
ćwiczenia audytoryjne | ||
A-A-1 | Lecture | 30 |
A-A-2 | A project evaluating image of a selected company | 10 |
A-A-3 | Analysis of media messages - preparation for classes. | 4 |
A-A-4 | Preparation for the colloquium (exam) | 7 |
A-A-5 | Problem questions - answer by e-mail. | 1 |
A-A-6 | Consultation | 6 |
A-A-7 | Colloquium | 2 |
60 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Problem lecture with PP presentations |
M-2 | Conversational lecture |
M-3 | Case studies |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena podsumowująca: Colloquium with test and problem questions |
S-2 | Ocena formująca: Activity during classes (discussion) |
S-3 | Ocena formująca: Performed housework (short works, answer e-mail) |
S-4 | Ocena podsumowująca: A project evaluating the image of a selected company |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
E_1A_O8_W01 As a result of the classes, the student should understand the essence of the image and the process of its formation | E_1A_W04, E_1A_W15 | — | C-1 | T-A-1, T-A-2 | M-1 | S-4 |
Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
E_1A_O8_U01 As a result of the course the student should prepare programs of promotional activities aimed at creating a positive company's vision. | E_1A_U02, E_1A_U18 | — | C-2, C-3 | T-A-1, T-A-4, T-A-5, T-A-6, T-A-7 | M-2, M-3 | S-3, S-4 |
Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
E_1A_O8_K01 As a result of the course the student should evaluate the company's activities | E_1A_K04, E_1A_K05 | — | C-2, C-3 | T-A-6, T-A-7, T-A-8 | M-3 | S-2, S-3, S-4 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
E_1A_O8_W01 As a result of the classes, the student should understand the essence of the image and the process of its formation | 2,0 | |
3,0 | The student should define the image and the process of shaping the image | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - umiejętności
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
E_1A_O8_U01 As a result of the course the student should prepare programs of promotional activities aimed at creating a positive company's vision. | 2,0 | |
3,0 | student should prepare a set of Public Relations activities | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
E_1A_O8_K01 As a result of the course the student should evaluate the company's activities | 2,0 | |
3,0 | As a result of the course the student should evaluate the company's activities. | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- John Balmer, Revealing the Corporation: Perspectives on Identity, Image, Reputation, Corporate Branding and Corporate Level, Taylor & Francis Ltd., 2003, ISBN-13: 978-0415284219
- Anthonia Adeniji, Corporate Image: A Strategy for Enhancing Customer Loyalty and Profitability, Ebeguki Igbinoba's Lab, DOI: 10.5171/2015.259483, 2015, https://www.researchgate.net/publication/292590848_Corporate_Image_A_Strategy_for_Enhancing_Customer_Loyalty_and_Profitability
Literatura dodatkowa
- Kim Renee B., Chao Yan, Effects of Brand Experience, Brand Image and Brand Trust on Brand Building Process: the Case of Chinese Millennial Generation Consumers, Journal of International Studies, 2019, vol. 12, nr 3, s. 9-21, 2019, https://bazekon.uek.krakow.pl/rekord/171567544
- Mostafa, R. B., Lages, C., Corporate image: a service recovery perspective, ournal of Service Research, 18 (4), https://centaur.reading.ac.uk/66235, 2015, https://doi.org/10.1177/1094670515584146