Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S2)

Sylabus przedmiotu AQUACULTURE:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom drugiego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta
Obszary studiów
Profil
Moduł
Przedmiot AQUACULTURE
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Katedra Bioinżynierii Środowiska Wodnego i Akwakultury
Nauczyciel odpowiedzialny Jacek Sadowski <Jacek.Sadowski@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele Katarzyna Stepanowska <Katarzyna.Stepanowska@zut.edu.pl>
ECTS (planowane) 6,0 ECTS (formy) 6,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW1 30 3,00,50zaliczenie
laboratoriaL1 30 3,00,50zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1Basics of aquaculture, fish feeding and feed production, hydrotechnics in aquaculture

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1Students will be familiar with basic methods of fish and crustacean culture, with particular attention to the fish culture in carp ponds, cages, trout ponds and recirculation systems.

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
laboratoria
T-L-1Analysis of selected problems of carp pond design: number of fish per pond, Norquist curve, summer pond parts, oxygen fluctuation in carp ponds, estimation requirements for fertilizers, feed, oxygen concentration in different type of ponds. Analysis of technical and environmental properties to build facilities for trout production. Analysis of technical and environmental properties to build facilities in RAS and cage culture30
30
wykłady
T-W-1Students will be introduced into different techniques of freshwater fish production that are important in polish and international aquaculture sector. Aquaculture production in Poland. Carp production (environmental requirements, basic biological data). Carp ponds as a natural environment. Fish feeding in carp ponds. Polycultures. Rainbow trout culture (environmental requirements, basic biological data, production in open systems). Sturgeon production. Fish culture in recirculation systems and cages. Fish hatching - basic information. Basic problems of feeding and feed production. Crayfish production. Aquaponics30
30

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
laboratoria
A-L-1uczestnictwo w zajęciach - participation in laboratory30
A-L-2praca własna - homework60
90
wykłady
A-W-1uczestnictwo w wykładach - participation in lectures30
A-W-2praca własna-homework60
90

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Lectures/laboratory

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena podsumowująca: Lecture – exam
S-2Ocena formująca: Laboratory - grade

Zamierzone efekty uczenia się - wiedza

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WNoZiR_2-_null_W01
Has knowledge about basic rearing techniques in aquaculture
C-1T-W-1M-1S-1

Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WNoZiR_2-_null_U01
knows how to make basic calculations regarding selected ones aquaculture techniques
C-1T-L-1M-1S-2

Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WNoZiR_2-_null_K01
is aware of the impact of human activities in the field of breeding aquatic animals on the shaping and condition of the aquatic environment
C-1T-L-1, T-W-1M-1S-1

Kryterium oceny - wiedza

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WNoZiR_2-_null_W01
Has knowledge about basic rearing techniques in aquaculture
2,0
3,0has knowledge of some basic aquaculture farming techniques
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - umiejętności

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WNoZiR_2-_null_U01
knows how to make basic calculations regarding selected ones aquaculture techniques
2,0
3,0can do some basic calculations regarding selected aquaculture techniques
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WNoZiR_2-_null_K01
is aware of the impact of human activities in the field of breeding aquatic animals on the shaping and condition of the aquatic environment
2,0
3,0the assessment was not formulated in the form of a degree
3,5
4,0
4,5
5,0

Literatura podstawowa

  1. Hongsheng Yang, Jean-François Hamel and Annie Mercier, Developments in Aquaculture and Fisheries Science, Elsevier, Amsterdam, 2015
  2. Aquaculture (scientific journal)
  3. Fish Farmer (scientific journal)
  4. Bamigdeh (scientific journal)

Treści programowe - laboratoria

KODTreść programowaGodziny
T-L-1Analysis of selected problems of carp pond design: number of fish per pond, Norquist curve, summer pond parts, oxygen fluctuation in carp ponds, estimation requirements for fertilizers, feed, oxygen concentration in different type of ponds. Analysis of technical and environmental properties to build facilities for trout production. Analysis of technical and environmental properties to build facilities in RAS and cage culture30
30

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1Students will be introduced into different techniques of freshwater fish production that are important in polish and international aquaculture sector. Aquaculture production in Poland. Carp production (environmental requirements, basic biological data). Carp ponds as a natural environment. Fish feeding in carp ponds. Polycultures. Rainbow trout culture (environmental requirements, basic biological data, production in open systems). Sturgeon production. Fish culture in recirculation systems and cages. Fish hatching - basic information. Basic problems of feeding and feed production. Crayfish production. Aquaponics30
30

Formy aktywności - laboratoria

KODForma aktywnościGodziny
A-L-1uczestnictwo w zajęciach - participation in laboratory30
A-L-2praca własna - homework60
90
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1uczestnictwo w wykładach - participation in lectures30
A-W-2praca własna-homework60
90
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WNoZiR_2-_null_W01Has knowledge about basic rearing techniques in aquaculture
Cel przedmiotuC-1Students will be familiar with basic methods of fish and crustacean culture, with particular attention to the fish culture in carp ponds, cages, trout ponds and recirculation systems.
Treści programoweT-W-1Students will be introduced into different techniques of freshwater fish production that are important in polish and international aquaculture sector. Aquaculture production in Poland. Carp production (environmental requirements, basic biological data). Carp ponds as a natural environment. Fish feeding in carp ponds. Polycultures. Rainbow trout culture (environmental requirements, basic biological data, production in open systems). Sturgeon production. Fish culture in recirculation systems and cages. Fish hatching - basic information. Basic problems of feeding and feed production. Crayfish production. Aquaponics
Metody nauczaniaM-1Lectures/laboratory
Sposób ocenyS-1Ocena podsumowująca: Lecture – exam
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0has knowledge of some basic aquaculture farming techniques
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WNoZiR_2-_null_U01knows how to make basic calculations regarding selected ones aquaculture techniques
Cel przedmiotuC-1Students will be familiar with basic methods of fish and crustacean culture, with particular attention to the fish culture in carp ponds, cages, trout ponds and recirculation systems.
Treści programoweT-L-1Analysis of selected problems of carp pond design: number of fish per pond, Norquist curve, summer pond parts, oxygen fluctuation in carp ponds, estimation requirements for fertilizers, feed, oxygen concentration in different type of ponds. Analysis of technical and environmental properties to build facilities for trout production. Analysis of technical and environmental properties to build facilities in RAS and cage culture
Metody nauczaniaM-1Lectures/laboratory
Sposób ocenyS-2Ocena formująca: Laboratory - grade
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0can do some basic calculations regarding selected aquaculture techniques
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WNoZiR_2-_null_K01is aware of the impact of human activities in the field of breeding aquatic animals on the shaping and condition of the aquatic environment
Cel przedmiotuC-1Students will be familiar with basic methods of fish and crustacean culture, with particular attention to the fish culture in carp ponds, cages, trout ponds and recirculation systems.
Treści programoweT-L-1Analysis of selected problems of carp pond design: number of fish per pond, Norquist curve, summer pond parts, oxygen fluctuation in carp ponds, estimation requirements for fertilizers, feed, oxygen concentration in different type of ponds. Analysis of technical and environmental properties to build facilities for trout production. Analysis of technical and environmental properties to build facilities in RAS and cage culture
T-W-1Students will be introduced into different techniques of freshwater fish production that are important in polish and international aquaculture sector. Aquaculture production in Poland. Carp production (environmental requirements, basic biological data). Carp ponds as a natural environment. Fish feeding in carp ponds. Polycultures. Rainbow trout culture (environmental requirements, basic biological data, production in open systems). Sturgeon production. Fish culture in recirculation systems and cages. Fish hatching - basic information. Basic problems of feeding and feed production. Crayfish production. Aquaponics
Metody nauczaniaM-1Lectures/laboratory
Sposób ocenyS-1Ocena podsumowująca: Lecture – exam
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0the assessment was not formulated in the form of a degree
3,5
4,0
4,5
5,0