Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 21wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie15,0praca dyplomowapraktyczne15,015,00
Zabezpieczenie chłodnicze żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Organizacje nadzoru w gospodarce żywnościowejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie - Biuro karierzaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne metody utrwalania żywnościzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0307
laboratoriapraktyczne2,01,0157
2 Utrwalanie żywności a jej bezpieczeństwozaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0157
wykładyaudytoryjne2,01,0307

Blok obieralny 21 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne kryteria bezpieczeństwa w procesach produkcyjnychzaliczenie5,0laboratoriapraktyczne5,03,0457
2 Monitoring mikrobiologiczny procesów produkcyjnychzaliczenie5,0laboratoriapraktyczne5,03,0457