Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)

Sylabus przedmiotu Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studenta:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Technologia żywności i żywienie człowieka
Forma studiów studia stacjonarne Poziom pierwszego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta inżynier
Obszary studiów charakterystyki PRK, kompetencje inżynierskie PRK
Profil ogólnoakademicki
Moduł
Przedmiot Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studenta
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Katedra Technologii Mięsa
Nauczyciel odpowiedzialny Małgorzata Sobczak <Malgorzata.Sobczak@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 0,0 ECTS (formy) 0,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język polski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW1 3 0,01,00zaliczenie

Wymagania wstępne

dla tego przedmiotu nie są określone wymagania wstępne

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1Zapoznanie studenta z prawami i obowiązkami wynikającymi z regulaminu stuiów wyższych w ZUT w Szczecinie

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
wykłady
T-W-1Prawa i obowiązki studenta w świetle regulaminu studiów wyższych w ZUT w Szczecinie.3
3

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
wykłady
A-W-1udział w wykładach3
3

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Wykład inforamcyjny

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena podsumowująca: Zaliczenie na podstawie obecności

Literatura podstawowa

  1. Regulamin Studiów Wyższych w ZUT w Szczecinie, 2018

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1Prawa i obowiązki studenta w świetle regulaminu studiów wyższych w ZUT w Szczecinie.3
3

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1udział w wykładach3
3
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta