Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie15,0praca dyplomowapraktyczne15,00,00

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 20wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Diagnostyka mikrobiologicznaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne2,02,045

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie - Biuro Karierzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioinżynieryjne metody produkcji pasz i ich komponentówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,5157
wykładyaudytoryjne1,00,5157
2 Zastosowanie bioprocesów w ochronie środowiskazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,5157
wykładyaudytoryjne1,00,5157

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0157
laboratoriapraktyczne2,01,0307
2 Sanityzacja w przemyśle spożywczymzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0157
laboratoriapraktyczne2,01,0307

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza i ocena jakości żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0157
laboratoriapraktyczne2,01,0307
2 Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0307
wykładyaudytoryjne1,01,0157

Blok obieralny 20 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0157
wykładyaudytoryjne1,01,0157
2 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0157
wykładyaudytoryjne1,01,0157