Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S2)

Sylabus przedmiotu ANALYSIS OF LOCAL FISH MARKETS IN SELECTED COURTIERS OF THE WORLD:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom drugiego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta
Obszary studiów
Profil
Moduł
Przedmiot ANALYSIS OF LOCAL FISH MARKETS IN SELECTED COURTIERS OF THE WORLD
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Zakład Gospodarki Rybackiej
Nauczyciel odpowiedzialny Jolanta Kiełpińska <Jolanta.Kielpinska@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 6,0 ECTS (formy) 6,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW1 30 6,01,00zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1Student should have basic knowledge on fish biology and fisheries

Cele przedmiotu

dla tego przedmiotu nie są określone cele przedmiotu

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
wykłady
T-W-1This course will introduce students to analysis of local markets in selected countries of the world (e.g. Thaiand. Korea, Australia, New Zealand, Canada, USA, Turkey, Malaysia, Indonesia). Content of the course will include whole sale and retail forms of trade, in particular market absorption and recovery (fish markets, trade centres, direct sell from the ships, or so-called small fish gastronomy "Buy and eat").30
30

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
wykłady
A-W-1Weekel meetings/lectures30
30

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

dla tego przedmiotu nie są określone metody nauczania ani narzędzia dydaktyczne

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena podsumowująca: Class test

Literatura podstawowa

  1. Current articles on fish market trade, sells magagemnet and distribution of fish provided by lecturer on every classes

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1This course will introduce students to analysis of local markets in selected countries of the world (e.g. Thaiand. Korea, Australia, New Zealand, Canada, USA, Turkey, Malaysia, Indonesia). Content of the course will include whole sale and retail forms of trade, in particular market absorption and recovery (fish markets, trade centres, direct sell from the ships, or so-called small fish gastronomy "Buy and eat").30
30

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1Weekel meetings/lectures30
30
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta