Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)

Sylabus przedmiotu FOOD PROCES ENGINEERING:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom pierwszego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta
Obszary studiów
Profil
Moduł
Przedmiot FOOD PROCES ENGINEERING
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Zakład Inżynierii Procesowej i Maszynoznawstwa
Nauczyciel odpowiedzialny Jerzy Balejko <Jerzy.Balejko@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele Jerzy Balejko <Jerzy.Balejko@zut.edu.pl>
ECTS (planowane) 6,0 ECTS (formy) 6,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
laboratoriaL2 15 3,00,50zaliczenie
seminariaS2 15 3,00,50zaliczenie

Wymagania wstępne

dla tego przedmiotu nie są określone wymagania wstępne

Cele przedmiotu

dla tego przedmiotu nie są określone cele przedmiotu

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
laboratoria
T-L-1Dynamic methods of food examination4
T-L-2Measurement of mechanical properties of food4
T-L-3Computer simulation of mechanical behaviour of foodstuffs3
T-L-4Artificial neural networks (ANN) as a novel structure of the information processing system. A method of modelling and forecasting rheological features of foods4
15
seminaria
T-S-1The kinetics of heat and mass transfer in foods thermal methods of food preservation the diffusion in food2
T-S-2Artificial neural networks (ANN) as a novel structure of the information processing system2
T-S-3Applying of the hydrodynamic stream in the technology of food1
T-S-4Computer simulation of mechanical behaviour of foodstuffs4
T-S-5Dynamic methods of food examination2
T-S-6Automation of food processing2
T-S-7Development of curing smoke generator with the fluidized bed (patented). Development of recirculating curing smoke chambers2
15

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
laboratoria
A-L-1Participation in the classroom and laboratory exercises.15
A-L-2Attending seminars15
A-L-3Stand-alone preparation for laboratory exercises45
A-L-4Consultations with the teacher leading the subjects15
90
seminaria
A-S-1Participation in seminars15
A-S-2Stand-alone preparation for educational activities60
A-S-3Consultations with the teacher leading the subjects15
90

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

dla tego przedmiotu nie są określone metody nauczania ani narzędzia dydaktyczne

Sposoby oceny

dla tego przedmiotu nie są określone sposoby oceny

Treści programowe - laboratoria

KODTreść programowaGodziny
T-L-1Dynamic methods of food examination4
T-L-2Measurement of mechanical properties of food4
T-L-3Computer simulation of mechanical behaviour of foodstuffs3
T-L-4Artificial neural networks (ANN) as a novel structure of the information processing system. A method of modelling and forecasting rheological features of foods4
15

Treści programowe - seminaria

KODTreść programowaGodziny
T-S-1The kinetics of heat and mass transfer in foods thermal methods of food preservation the diffusion in food2
T-S-2Artificial neural networks (ANN) as a novel structure of the information processing system2
T-S-3Applying of the hydrodynamic stream in the technology of food1
T-S-4Computer simulation of mechanical behaviour of foodstuffs4
T-S-5Dynamic methods of food examination2
T-S-6Automation of food processing2
T-S-7Development of curing smoke generator with the fluidized bed (patented). Development of recirculating curing smoke chambers2
15

Formy aktywności - laboratoria

KODForma aktywnościGodziny
A-L-1Participation in the classroom and laboratory exercises.15
A-L-2Attending seminars15
A-L-3Stand-alone preparation for laboratory exercises45
A-L-4Consultations with the teacher leading the subjects15
90
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta

Formy aktywności - seminaria

KODForma aktywnościGodziny
A-S-1Participation in seminars15
A-S-2Stand-alone preparation for educational activities60
A-S-3Consultations with the teacher leading the subjects15
90
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta