Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)

Sylabus przedmiotu DETECTION OF MISLABELED FISHERIES PRODUCTS:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom pierwszego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta
Obszary studiów
Profil
Moduł
Przedmiot DETECTION OF MISLABELED FISHERIES PRODUCTS
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Zakład Gospodarki Rybackiej
Nauczyciel odpowiedzialny Jolanta Kiełpińska <Jolanta.Kielpinska@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 6,0 ECTS (formy) 6,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW2 30 3,00,50zaliczenie
laboratoriaL2 30 3,00,50zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1Student should have a basic knowledge about fish biology and physiology

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1After the course student will: 1. understand problem of illegal product substitutions 2. know methods applied to identify fish products 3. be able to identify ways how selected fish products are substituted 4. be able (on its own) to assess risk of product substitutions in trade characteristic in selected geographic regions

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
laboratoria
T-L-1Practical classes will include introduction into molecular diagnostic methods applied to identification of fish product in the form of fresh, processed, semi-processed or preserved. All classes will be based on demonstration15
T-L-2Student will be introduced into: 1. problem of illegal product substitutions 2. methods applied to identify fish products 3. ways how selected fish products are substituted 4. risk assessment methods applied to product substitutions in selected geographic regions15
30
wykłady
T-W-1During lectures student will be introduced into the problems of water-born product substitutions, mainly fish, with particular emphasis on the most important species. Topics will also encompass description of genetic system of fish labelling used for product tracing from catching site to the final consumer1
1

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

dla tego przedmiotu nie są określone metody nauczania ani narzędzia dydaktyczne

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena formująca: Class test Exam

Literatura podstawowa

  1. Journal ; Food Chemistry
  2. Journal: Marine Policy

Treści programowe - laboratoria

KODTreść programowaGodziny
T-L-1Practical classes will include introduction into molecular diagnostic methods applied to identification of fish product in the form of fresh, processed, semi-processed or preserved. All classes will be based on demonstration15
T-L-2Student will be introduced into: 1. problem of illegal product substitutions 2. methods applied to identify fish products 3. ways how selected fish products are substituted 4. risk assessment methods applied to product substitutions in selected geographic regions15
30

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1During lectures student will be introduced into the problems of water-born product substitutions, mainly fish, with particular emphasis on the most important species. Topics will also encompass description of genetic system of fish labelling used for product tracing from catching site to the final consumer1
1